Zurich Sigorta'da hedef birinci lig

Zurich Sigorta'nın yeni Genel Müdürü Lutz Bauer, göreve gelişin 49'uncu gününde yenilenen hedef ve stratejiler hakkında bilgi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yakup SAYAR

İSTANBUL - TEB Sigorta'yı satın alarak 2008 yılında Türk sigorta pazarına giren Zurich Finansal Hizmetler, Zurich Sigorta markası altında hedeflerini büyütüyor. Dünyanın en büyük sigorta gruplarından biri olan Zurich Finansal Hizmetler, orta vadede Türkiye'de sigorta sektörünün birinci lig'i kabul edilen en iyi performansı gösteren ilk 5 şirketten biri olmayı hedefliyor.

Yenilenen hedef ve stratejiler hakkında bilgi veren Zurich Sigorta Genel Müdürü Lutz Bauer, Zurich Finansal Hizmetler Grubu'nun güçlü olduğu Kuzey Amerika ve Avrupa'dan sonra hedef pazarlarının Asya-Pasifik, Ortadoğu ve Latin Amerika olduğunu söyledi. Türkiye'yi hedef pazarlar arasında, ilk 3 içinde gördüklerini söyleyen Bauer, Türkiye'nin sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeli, ekonomik performansı ve nüfus yapısıyla kilit ülkelerden biri olduğunu ve orta vadeli stratejilerinin en iyi performans gösteren ilk 5 şirket arasında yer alma hedefi doğrultusunda belirlendiğini ifade etti.

Odak noktası bireyler, KOBİ'ler ve müşteri memnuniyeti

Geçtiğimiz yılın son günlerinde Zurich Sigorta ve Fortis Bank arasında imzalanan ve Türkiye'de hayat dışı sigorta ürünlerinin satışına yönelik dağıtım kanalı sözleşmesinin Türkiye'de büyüme hedeflerinin altyapılarından birini oluşturduğunu anlatan Bauer, “Stratejimizi destekleyecek, fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu yıl başlatılan yeni büyüme programı ile motor ve KOBİ ürünlerinin stratejik büyüme alanları olacağını, banka kanalları aracılığıyla yapılan satışların hız kazanacağını ve şirketin acente kanalına da ağırlık vereceğini belirten Bauer, müşterilerimize ve tüm dağıtım kanallarımıza daha iyi hizmet vermek için operasyonel mükemmelliği hedeflediklerini böylelikle pazarda da bir fark yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Öte yandan, global network ve know-how'ları sayesinde kurumsal müşteri segmentinde de güçlü bir konumda olduklarını belirtti.

Global know-how transferi devam edecek

Zurich'in global know-how transferlerinden biri olan Zurich HelpPoint Hasar Merkezleri'ne ilginin beklenenin üzerinde olduğunu ifade eden Bauer, önümüzdeki dönemde bu tip transferlerin artacağını açıkladı. Surety, yönetici sorumluluk ve risk yönetimi sigortalarının yeni dönemde stratejik ürünler arasında yer aldığını kaydeden Bauer, yeni finansal ürünleri de Türkiye piyasasına sunmaya hazırlandıklarını dile getirdi. 2010 yılında devam eden zorlu piyasa koşullarına rağmen Zurich'in iyi bir performans sergilediğini vurgulayan Bauer, bunda dengeli portföy ve ihtiyaçlara uygun olarak geliştirilen geniş bireysel, ticari ürünlerin etkili olduğunu söyledi.

Yarı organik büyümeyi planlıyoruz

Zurich Sigorta Genel Müdürü Lutz Bauer, Türkiye'de satın alma yönlü planları olup olmadığı sorusuna ise bu konuda her zaman iyi bir fırsat çıkması durumunda fırsatları değerlendirebileceklerini belirterek, “İlk hedefimizi yarı organik büyüme modeli. Yanı dağıtım kanalları alarak büyümek ilk hedefimiz. Bu yönde faydalı olabilecek her fırsatı değerlendiriyoruz.”dedi.

Sektörde yaşanan rekabete yönelik görüşleri sorulan Bauer, dünyada fiyat odaklı rekabetin olmadığı bir yer düşünülemeyeceği belirterek, “Fakat bu Türkiye'de biraz daha yoğun yaşanıyor. Firmadan firmaya fiyatlar çok değişkenlik gösterebiliyor. Biz, zor durumlarda da kar eden firmalardan biri olmak istiyoruz.  Hizmet rekabetinin içinde olmak istiyoruz.  Bu konuda Hizmet Vaadi adı altında bir uygulamamız var ve bunu başarılı bir şekilde uyguluyoruz.”diye konuştu.

Bauer, Türkiye'de sigortalaşma oranının son 10 yılda fazla değişkenlik göstermemesine rağmen, büyüme potansiyeli, nüfusu ve coğrafi konumu nedeniyle önümüzdeki 10 yılda sigorta da büyük sıçrama kaydedeceğini ve şirket olarak da kendilerinin bu yönde bir beklentileri olduğunu da ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir