İtalya, Türkiye'den baklagil satın alacak

Türkiye'den fasulye, nohut ve mercimek satın alacak İtalyan firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Beslenmede bitkisel proteinin ana kaynağını oluşturan yemeklik baklagiller, dünya ve ülkemiz için çok önemlidirler. Tarla bitkileri yetiştiriciliğinde ekim alanı ve üretim bakımından tahıllardan sonra gelen tane ürünüdürler. 

Türkiye’de tarla bitkileri üretimi yapılan toplam alanın yaklaşık yüzde 74’ ünü oluşturan tahıllar birinci, yüzde 8.3’ ünü oluşturan yemeklik tane baklagiller ise ikinci sırada yer almaktadır. Kurak ve yarı kurak alanlarda nohut ve mercimeğin, sulu alanlarda ise fasulyenin ekim nöbetine girmesi, gerek birim alanda elde edilen verimin artırılması, gerekse nadas alanlarının azaltılması açısından önemlidir. Türkiye, baklagillerin gen merkezi olarak kabul edilen ’verimli hilal’ in en önemli parçasıdır. Bunun dışında tüketim oranları açısından dünyada önemli bir yeri olduğu gibi tarihsel olarak net ihracatçı konumunda olmuştur. 

Ülkemizde üretim payı en fazla olan fasulye, nohut ve mercimek üretiminin dünyadaki durumu incelendiğinde, fasulye üretiminde Brezilyanın, nohut üretiminde Hindistan’ın, mercimek üretiminde Kanadanın ilk sırada yer aldığı görülmektedir. Türkiye dünya nohut ve mercimek üretiminde 3. sırada yer almaktadır. 

Türkiye'den fasulye, nohut ve mercimek satın alacak İtalyan firma, tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firmayla aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/325291_importing-inquiry-of-hazelnut-to-italy 

Bu konularda ilginizi çekebilir