Senegal'den elektrik tesisatı ithal talebi

Senegal’de çimento fabrikası inşaatı yapan firma, inşaat için gerekli elektrik tesisat malzemeleri satın almak istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Senegal, Fransızca konuşulan Batı Afrika ülkeleri arasında sınai gelişmişlik düzeyi açısından Fildişi Sahili’nden sonra ikinci sırada yer almaktadır. Bu başarının temeli, 1994 yılında başlatılan ve önceki ekonomi politikalarına göre şok sayılacak tedbirler içeren yapısal reformlara dayanmaktadır.

Senegal’in başlıca ihraç ürünleri; işlenmiş petrol ürünleri, ham altın, dondurulmuş balık, çimento, hazır çorba karışımları, fosforik asit ve taze balıktır. İhracat yapılan başlıca ülkeler; Mali, İsviçre, BAE, Fransa, Gine, Fildişi Sahili ve Gambiya’dır.

Senegal’in başlıca ithal ürünleri; işlenmiş petrol ürünleri, ham petrol, pirinç, ilaç, buğday, binek otomobilleri, malt ekstresi, palm yağı, petrol gazları, telefon cihazları ve kamyondur. Senegal’in ithalat yaptığı başlıca ülkeler ise Fransa, Hollanda, Nijerya, Çin, Hindistan, Belçika, Türkiye, İspanya, Birleşik Krallık ve Almanya’dır. Ülke tarihi ilişkileri nedeniyle en önemli ticari ortağı olan Fransa’dan her türlü ürünü ithal ederken, Nijerya’dan hemen hemen sadece ham petrol ithal etmektedir.

Mevsim koşulları ve kolay ulaşım imkanları değerlendirildiğinde Senegal, AB pazarına tarım ürünleri ihracatı bakımından avantajlı konumda bulunmaktadır. Ancak, AB’nin uyguladığı standartlara ulaşmada sorunları bulunmaktadır.

Senegal’de çimento fabrikası inşaatı yapan firma, inşaat için gerekli elektrik tesisat malzemeleri satın almak istediklerini belirterek, Türkiye'den tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir. Firma ile aşağıdaki linkten iletişime geçebilirsiniz.

http://turkishexporter.net/en-US/Leads/323838_request-to-import-electrical-materials-to-senegal 

Bu konularda ilginizi çekebilir