'35 Swissotel'e ihtiyaç var'

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, "İstanbul'da 35 tane daha Hilton ya da Swissotel'e ihtiyaç var" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bu yıl İstanbul’da dördüncü kez düzenlenecek ve Türkiye temsilciliğini Alkaş’ın yaptığı CATHIC (Türkiye ve Komşu Ülkeler Otel Yatırım Konferansı) için turizm yatırımcılarına çağrı yapıldı.

9-10 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek konferansta, çok sayıda global markayla işbirliği yapılması amaçlanıyor.

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy, düzenlediği basın toplantısında turizm pazarıyla ilgili verileri paylaşarak, sektördeki yatırımların gelişimine ilişkin bilgi verdi. Şehir otelciliğinin
önümüzdeki dönemde hızla büyüyeceğini belirten Ersoy, “Türkiye son dönemde Ortadoğu’nun Dubai’si olma yolunda hızla ilerliyor. Dubai şu an yatırıma doydu. Şimdi en cazip ülke Türkiye görünüyor” diye konuştu. Başta İstanbul olmak üzere, büyükşehir otelciliğinin Türkiye’de trend olduğunu kaydeden Ersoy, “Yapılan yatırımın geri dönüşü çok hızlı alınıyor. Bu yüzden çok cazip. Deniz, kum, güneş yatırımcıları da şehir otelciliğine yatırım yapmaya başladı” dedi.

“280 euroluk oda için otelcilerin elini öpüyoruz”

Ersoy, yurtdışındaki organizasyonlara finans kuruluşlarının da katıldığını ve aynı ilginin bu yıl Türkiye’deki finans kuruluşlarında da görüldüğünü kaydetti. “Nitelikli turist sayısını artırmamız gerek. İstanbul’da 35 tane daha Hilton’a ya da Swissotel’e ihtiyaç var” diyen Ersoy, “2006 yılında 80 euroya oda almak için otelcilere elimizi öptürüyorduk. Şimdi 280 euroya biz oda alabilmek
için otelcilerin elini öpüyoruz” dedi. Organizasyona 100’ü aşkın global markanın yanı sıra, 300’ü geçen katılımcının gelmesi bekleniyor. 17 yıldır yapılan organizasyon her yıl farklı zamanlarda 9 ülkede gerçekleştiriliyor.

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer de Türk yatırımcıların uluslararası zincir markalarla işbirliği yaparak gelişmesi ve ilerlemesinin sektör için büyük önem taşıdığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir