'Açlık sınırı 3 bin liraya yükseldi'

Şubat ayında açlık sınırı bin 165 TL’ye, yoksulluk sınırı ise 3 bin 2 TL yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), Şubat ayında açlık sınırının bin 165 TL’ye, yoksulluk sınırının ise 3 bin 2 TL yükseldiğini açıkladı. 

Bem-Bir-Sen'in yaptığı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, Şubat ayında açlık sınırı Ocak ayına göre 12 TL artarak bin 165 TL'ye yükselirken, yoksulluk sınırı 4 TL yükselerek 3 bin 2 TL oldu. 
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Şubat ayına ilişkin Tüketici Fiyatları Endeksi'ne (TÜFE) göre, Şubat ayında da artmaya devam eden sebze ve meyve fiyatları açlık ve yoksulluk sınırını artırdı. 

"Aylık artış ulaştırma grubunda"

Aylık en yüksek artış yüzde 2.29 ile ulaştırma grubunda gerçekleşti. Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Şubat ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde yüzde 1.42, ev eşyasında yüzde 1.33, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 1.14, sağlıkta yüzde 0.76 artış gerçekleşti. 

"Aylık düşüş giyim ve ayakkabı"

Aylık düşüş gösteren tek grup yüzde 5.06 ile giyim ve ayakkabı oldu. Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı şubat ayında endekste yer alan gruplardan sadece giyim ve ayakkabı grubunda yüzde 5,06 oranında düşüş gerçekleşti.