'AVM Yasası piyasayı zedeler'

Kategori Mağazacıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, 'AVM Yasası'nın sektör temsilcilerinden görüş alınmadan Meclis gündemine alınmasını eleştirerek, düzenlemeyle serbest piyasa ekonomisinin zedeleyeceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kategori Mağazacıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alp Önder Özpamukçu, "Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi"nin serbest piyasa ekonomisini zedeleyeceğini belirtti. 

Özpamukçu, yaptığı yazılı açıklamada, Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın 11 Aralık 2014 tarihinde TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görüşülmesine karar verilmişken, bugün basından Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi verildiğini üzülerek öğrendiklerini aktardı. 

Söz konusu teklifinin serbest piyasa ekonomisini zedeleyeceğini savunan Özpamukçu, şunları kaydetti: 

"Modern ve organize perakende sektörü temsilcileri olarak Perakende Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nda yer alan piyasayı sınırlayıcı maddelerle ilgili farklı görüşlerimizi sunmak üzere yarın komisyonda hazır bulunmayı planlarken, bugün verilen kanun teklifini bizler de maalesef basın yoluyla duymuş olmanın rahatsızlığını hissediyoruz. Bugün Türkiye'de 77 milyon nüfus kişibaşına düşen ortalama 12.000 Amerikan doları yıllık gelir ile modern çağın gerisinde kalmadan her türlü yeniliğe, teknolojiye ve ihtiyacına perakende sektörü sayesinde kolaylıkla erişebilmektedir. Bu nedenle komisyonda ele alınacak tasarı içeriği itibarıyla hepimizi ilgilendirmektedir.  

Türk halkının, planlı ve organize olmuş bir pazarda, daha uygun fiyatlarla en rahat ve elverişli koşullarda, uluslararası düzeydeki kaliteli ürünlere ulaşmalarını sağlayan perakende sektörünün geleceğini şekillendirecek bu kanun teklifinin kamuoyunda hiç görüşülmeden ve perakende sektör temsilcilerinden hiçbir görüş alınmadan gündeme gelmesi doğru bir yaklaşım değildir."