'Girişimciliğin artıp işsizliğin azalması için çalışacağız'

TÜGİAD Başkanlığı görevini Ali Yücelen'den devralan Rahmi Çuhacı, 'Girişimciliğin artıp işsizliğin azalması için çalışacağız' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Belma BAĞRIK

MERSİN - Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) 15’inci dönem başkanlık devir teslim töreni Mersin’de düzenlendi. Milletvekili adaylığı için TÜGİAD Başkanlığı’ndan ayrılan Ali Yücelen, başkanlık görevini Rahmi Çuhacı’ya devretti. TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin dünyanın 17'nci, Avrupa’nın 6’ncı büyük ekonomisi olduğunu söyledi.

Türkiye’nin geçen yıl 2,9’luk büyüme oranıyla AB ülkelerinden daha hızlı büyüdüğünü dile getiren Çuhacı, Türkiye’de toplam 37 bin uluslararası sermayeli şirket olduğunu, ihracatın 157 milyar dolar, ithalatın ise 242 milyar dolar olduğunu anlattı. Dış ticaret açığının 84 milyar dolara gerilediğini vurgulayan Çuhacı, ancak küresel rekabet sıralamasında 45’inci sırada yer aldığına dikkat çekti. Çuhacı, “Bu rakamların bilinciyle TÜGİAD, Türkiye genç işadamları için koşmaya devam edecek. Türkiye’de girişimci kültürünün yayılması ve genç işsizliğin azalması için Türk genç iş dünyasının sesi olmaya devam edeceğiz. DEİK kurucu üyesi olan ve 200 binden fazla genç girişimciden oluşan uluslararası iletişim ağı ile TÜGİAD olarak önümüzdeki aylarda Türkiye’yi temsil ettiğimiz G 20 Genç Girişimciler İttifakı’nın zirvesini İstanbul’da organize edecek ve 600 girişimciyi ağırlayacağız. Ayrıca AB, Akdeniz, Ortadoğu ve Afrika nezdinde Türk genç iş dünyasını temsil edeceğiz” dedi.
Ali Yücelen ise, “Türkiye Cumhuriyeti’ne inanmış bir Atatürk genci koltuğa oturuyor. Kendime olduğu gibi yeni başkana da kefilim” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir