'Yurtdışından yatırımcı çekmek için 7 projeyle kolları sıvadık'

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, yurtdışından yatırımcı çekmek için 7 projeyle kolları sıvadıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FİKRİ CİNOKUR

ANRALTA - İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen “İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Stratejik Eylem Planı Çalıştayı” Antalya’nın Kemer ilçesinde gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, ‘’6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” ile can ve mal emniyeti bakımından riskli yapıların ortadan kaldırılacağını ve halkın daha güvenli ve sağlıklı yapılarda yaşamasının temin edileceğini söyledi. 

Türkiye'de 148 bölgenin riskli alan ilan edildiğini anımsatan Demirtaş, kentsel dönüşüm hamlesinde 20 yılda 6.5 milyon bağımsız birimin dönüşümünü tamamlamak istediklerini belirterek, ‘’Afete hazırlıklı bir Türkiye hedefledik’’ dedi.

Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Kentsel Dönüşüm konusunda vatandaşlar arasında yanlış algı oluştuğunu, Kentsel dönüşümün ‘’Rant’’ olarak görüldüğünü, bu algının düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar da yönetim olarak geçen yıl lokomotif sektörlerle ilgili stratejik bir vizyon oluşturulması yönünde karar aldıklarını, bu çalışmalara tekstil ve inşaat sektörlerinde başladıklarını anımsattı. Çağlar, "Bu çalıştayla sektörde neyi yapmak, nerelerde nasıl bir hareket tarzı oluşturmak lazım, bunları tespit etmeye çalışacağız. 2015'de yeni bir vizyonla hareket ediyoruz. Bu, küresel vizyonla ‘Paranın Başkenti İstanbul’ dedik. Yurt dışından yatırımcıyı İstanbul’a ve Türkiye’ye çekmek için ortaya koyduğumuz 7 projeyle kolları sıvadık’’ dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir