Bin kadına mentorlük eğitimi verilecek

Samsun İş Kadınları Derneği, bu yıl 2 grupta toplam bin kadına mentorlük eğitimi verecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ercan USLU     

SAMSUN - Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Uğurlu, dernek olarak kadınlara birçok alanda uygulamalı eğitim verdiklerini belirterek, “SAMİKAD olarak, sırf bilgiye dayalı değil, sahada girişimci bir zihniyete dayalı eğitimden yanayız. Kadınları iş hayatına hazırlamak istiyoruz. Bu yıl 2 grupta toplam bin kadına mentorlük eğitimi vermeyi planlıyoruz” dedi. 

Dernek bünyesinde ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile Samsunlu sanayicileri bir araya getirdiklerini vurgulayan Uğurlu, Öğrencilerin sahada staj görmelerini sağlayarak onları iş hayatını hazırladık. Okulda eğitimlerini sürdüren öğrenciler sahada nelerle karşılaşacaklarını görüyorlar. Sanayici de bu sayede istediği öğrenciyi bulmuş oluyor” diye konuştu.

SAMİKAD’ın, kurulduğu günden bu yana birçok projeye imza attığını kaydeden Uğurlu, “Türk Girişimci ve İş Dünyası Konfederasyonu (TURKONFED) bünyesinde 2007 yılında Türkiye çapında kadın sorunları üzerine yapılan çalışmaların ardından bir kitap yayınladı.  Bunula ilgili Diyarbakır ve Samsun’da çalıştay düzenlendi. Samsun’da, ‘kadın neden çalışamıyor?’ sorusuna cevap aradık. Öncelikle kadının çalıştığı iş yerinde veya yakınında çocuk için kreş olmalıdır.  Kadının rahat çalışması için öncelikle bu sorunun ortadan kaldırılması gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir