BUSAT’da Doç. Dr. Sedat Demir dönemi

Doç. Dr. Sedat Demir, Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nin yeni Başkanı oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA)

Bursa Sağlık Turizmi Derneği’nin (BUSAT ) 3. Olağan Genel Kurulu’nda yeni Başkan Doç. Dr. Sedat Demir oldu. 

BUSAT Kurucu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, genel kurulda yaptığı konuşmada, 4 yıl önce kurulan derneğin yurt içi ve yurt dışında yaptığı tanıtım çalışmalarıyla Bursa’nın sağlık turizmi alanında 700 olan yabancı hasta sayısının bugün 10 binlere ulaştığını kaydetti. Esgin, Türkiye’nin 2018 yılı kalkınma planına göre 9 milyar dolar gelir beklediği sağlık turizmi pastasından Bursa’nın önemli bir pay alması gerektiğini söyledi. BUSAT eski Başkanı Dr. Metin Yurkadoş, “BUSAT olarak Bursa’nın sağlık turizmi alanında orta vadede markalaşması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu hedef doğrultusunda Valilik, Büyükşehir Belediyesi, BEBKA ile birlikte TÜRSAB ve GÜMTOB ile ortak çalışmalara devam edeceğiz” dedi. 

Sağlık Serbest Bölgesi kurulacak

Yeni dönemde aynı hedeflerle yola devam edeceklerini belirten BUSAT Başkanı Doç. Dr. Sedat Demir ise, BUSAT’ı aynı hedefler doğrultusunda eşbaşkanlık sistemiyle yöneteceklerini açıkladı. Demir, Bursa’da Sağlık Serbest Bölgesi’nin gerçekleşeceğini ifade ederek, “Termal Sağlık Kenti Bursa’da Modern İçmece Merkezi ve Termal Kür Bölgesi kurulması yönünde devam eden çalışmalara danışmanlık ve lobi desteği vereceğiz. BEBKA işbirliği ile Bursa Sağlık Mezunları Kurultayını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca BEBKA işbirliğiyle Balkan Ülkeleri Sağlık Turizmi İkili İşbirliği Ticari Heyetleri yapacağız. Sağlık Bakanlığı SATURKK Komisyonlarında da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Doç Dr. Sedat Demir başkanlığındaki yeni yönetim; Dr. Metin Yurdakoş, Serbülent Orhaner, Hakan Ozan, Çiğdem Atalmış, Serdal Can, Menekşe Şen, Erol Kılıç, İlkay Akbaş, Muharrem Kurban olarak belirlendi. Denetim Kurulu’nda ise Havana Yiğitalp, Levent Hekimoğlu, Serhan Saltık isimlerinden oluştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir