CoinTR’nin yeni CEO’su Ali Eşelioğlu oldu

CoinTR, yönetim kadrosunu kamudaki ve özel sektördeki tecrübelerini kripto para dünyasına aktaran başarılı isimlerle güçlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genel Müdür Yardımcılığı, Doğan TV Holding Finans ve Müşteri Riski Direktörlüğü ve DenizBank iştirakleri Genel Müdür Yardımcılığı, Sarayhalı A.Ş. CFO Yöneticiliği, ATV-Sabah Medya grubunda Mali İşler Yöneticiliği gibi prestijli pozisyonlarda görev alan Ali Eşelioğlu, CoinTR’nin yeni CEO’su oldu.

Kripto para sektörünün finansal teknolojinin sınırlarını zorlayan ve global ekonomiyi dönüştüren dinamik bir alan olduğunun altını çizen CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu, Türkiye'nin bu küresel harekette lider bir rol oynamasını sağlayacaklarını söyledi. Kullanıcılara en iyi hizmeti sunan güçlü bir yönetim ve teknik ekiple çalıştıklarını belirten Ali Eşelioğlu; geleneksel finansın derin bilgi birikimini, kripto dünyasının teknolojisiyle buluşturan bir köprü görevi üstlendiklerini ve yeni nesil yatırımcılara en uygun platformu sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Eşelioğlu, CoinTR'nin yeni yol haritasına ilişkin, “CoinTR’nin A takımı olarak Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Türkiye’yi inovasyon odaklı finansal teknolojinin merkezi yapmak hedefiyle yola çıktık. Uluslararası ortaklarımız, tecrübeli yönetim ve teknik ekibimiz, güçlü altyapımız ve sermayemizle bu hedefi gerçekleştirmeye çok yakınız” değerlendirmesinde bulundu.

Kamu ve uluslararası piyasalar ağırlıklı

A takımı CoinTR A takımına, Ali Eşelioğlu’nun yanı sıra ulusal ve uluslararası finans sektöründe ve kamuda başarılarından söz ettiren güçlü isimler de eklendi. Deneyimli ve marka isimlerden oluşan yeni yönetim ekibiyle yatırımcılara güven veren CoinTR’nin ürün ekibinde de dünyanın lider borsalarından Huobi’den transfer edilen yazılımcılar ve ürün geliştiriciler yer alıyor.

Eşelioğlu liderliğindeki CoinTR’nin Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Ercan Gül, Yönetim Kurulu Üyeleri Ergün Akıncı ve Mehmet Emin Karaağaç ve Uyum Müdürü Yakup Demir de geleneksel finans tecrübelerini kripto sektörüne aktaracak. Şakir Ercan Gül, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı, Ergün Akıncı Merkez Bankası Başkan Başdanışmanlığı, Mehmet Emin Karaağaç Türkiye Vakıflar Bankası ve İş Bankası'nda üst düzey yöneticilik ve Yakup Demir BDDK Kıdemli Bankacılık Başuzmanı görevlerinde bulunmuşlardı.