DİSK ve KESK'ten 1 Mayıs kararı

DİSK Genel Başkanı Beko, KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği gibi kuruluşlarla, İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarını Taksim'de yapacaklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Merkezi'nde KESK, TMMOB, Türk Tabipleri Birliği temsilcileriyle basın toplantısı yaptı. 

Beko, burada yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'de, "emekçiler ve ezilenler" olarak, her 1 Mayıs'ta olduğu gibi yine meydanlarda olacaklarını söyledi. 

İstanbul'da da 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkacaklarını anlatan Beko, "Biz, hepimiz, başta Taksim 1 Mayıs alanı olmak üzere, ülkenin dört bir tarafında tüm mağdurlarla, yoksullarla, dışlananlarla, işsizlerle, işçilerle, kamu emekçileriyle, mimar ve mühendislerle, aydınlarla, sanatçılarla, kadınlarla, gençlerle, basın emekçileriyle 1 Mayıs alanlarında olacağız. 1 Mayıs alanlarını, milyonların adalet isteğinin kürsüleri haline dönüştüreceğiz ve taleplerimizle, rengarenk bayraklarımızla, türkülerimizle, halaylarımızla, tarihten gelen ve uluslararası hukukun onayladığı hakkımızı kullanarak, Taksim 1 Mayıs alanında olacağız" diye konuştu. 

"Taksim kutsal bir yer"

TÜRK-İŞ'in İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamasını Kadıköy'de yapacağı yönündeki açıklamanın hatırlatılması üzerine Beko, TÜRK-İŞ ile daha önce temas kurmak istediklerini ancak kendilerine bir cevap verilmediğini söyledi. 

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarının adresinin Taksim Meydanı olması gerektiğine inandığını vurgulayan Beko, şöyle konuştu:

"Taksim, İstanbul'daki çalışan emekçiler açısından, kamu çalışanları açısından, diğer tüm emek dostları açısından çok kutsal bir yer. Bu kutsal olan bir yeri bırakıp bir başka yerde kutlama yapmanın ben mantığını maalesef anlamış değilim. Sonuç itibariyle burası bir alan. Bu alanda yüzbinlerce insanı alabilecek bir alan olduğu için onlara da yer var. Onlar da bizimle beraber olabilirler. Bizim de çok fazla bu arkadaşımızı 'neden oralara gidiyorsunuz, neden buralara gidiyorsunuz?' diye sorgulama hakkımız yok ama biz İstanbul'da tüm çalışanlarla beraber olmak istiyoruz, birlikte olmak istiyoruz, yan yana, omuz omuza olmak istiyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir