DOSABSİAD yeni dönem stratejisini belirledi

DOSABSİAD yönetimi bölgenin kalkınmasına katkı koyacak yeni stratejisini kamuoyuyla paylaştı. Hedefler arasında sanayinin kalifiye eleman ihtiyacına çözüm bulmak, uluslararası tanıtım ve Ar-Ge ve Ür-Ge destekleri konusunda çalışmalar yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra ÖZARFAT

BURSA - Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (DOSABSİAD) 30 Mayıs’ta göreve gelen yeni yönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldi. DOSAB Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda Başkan Hasan Moral’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. 484 hektar alanda, 348 sanayi parselinde, 433 faal firmaya sahip olan DOSAB’da dernek üye sayılarının 250 ulaştığını belirten Hasan Moral, yıllık ihracat hacmi 4,1 milyar dolar olan bölgenin kalkınması için çalışacaklarını kaydetti. 

Yeni dönemde Bursa’daki dernekler arasında ilk ve tek örnek olan özel istihdam bürosunu sanayinin kalifiye iş gücü ihtiyacı doğrultusunda daha etkin hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Moral, DOSAB ile tekstil sektöründe başlattıkları Ür-Ge kümelenme projesini de başta otomotiv olmak üzere diğer sektör ve branşlara yaymayı hedeflediklerini aktardı. 

Bölgenin uluslararası arenada bilinirliğini artırmak için faaliyetler yürüteceklerini açıklayan Hasan Moral, Avrupa Birliği ofisi kapsamında başlattıkları Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi çerçevesinde staj uygulamasına da başlayacaklarını dile getirdi. Üyelerin Ar-Ge ve Ür-Ge konularında farkındalığını artırmak için devlet teşvikleri ve hibeler konusunda üye bilgilendirmelerini sürdüreceklerini anlatan Moral, hizmette devamlılık ilkesini ön plana aldıklarını, kent dinamikleriyle birlikte Bursa ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı. Hasan Moral başkanlığında kurulan yeni yönetimde Vedat Kantar, İbrahim Öztürk, Ayhan Yılmaz, Ufuk Uygar Bekil, Recep Solakoğulları, Adnan Şermen, Adnan Kar, İbrahim Erdemir, Çetin Şenay, Ertuğrul Pehlivan, Önder Işık, Fatih Korkmaz, Fatih Tuğral ve Mehmet Can Çallı yer aldı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir