Güneydoğulu işadamlarından sağduyu çağrısı

Güneydoğulu işadamları, Kobani'ye saldıran IŞİD'e tepki göstermek bahanesiyle çıkarılan olaylara tepki gösterdi. İşadamları güneydoğulu vatandaşları provakasyonlara karşı uyardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - Güneydoğulu işadamları, Türkiye'nin çeşitli illerinde IŞİD bahanesiyle yaşanan şiddet olaylarının bir an önce sonlandırılmasını isteyerek, bölge halkını sağduyuya davet etti. 

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı açıklamada, şiddetin hiçbir zaman çözüm getirmeyeceğini söyledi. Bölgede son günlerde yaşanan olayların bir an önce sonlandırılmasını isteyen Çıkmaz, hükümetin tutumunun yerinde olduğuna dikkati çekti. Bölge halkının provokasyona karşı uyaran Çıkmaz, "Bu sıkıntı bir an önce bitirilmeli, halkımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Şiddet hiçbir zaman çözüm değil" dedi.

GSO Başkanı Konukoğlu:
Birlik, beraberliği yararlayıcı olaylara  bir an önce "dur denilmeli" 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu da yaşanan olayları tasvip etmediklerini belirtti. Birlik ve beraberliği yaralayıcı olaylara bir an önce "dur denilmesi" gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, "Birliğimizin ve düzenin devam etmesi gerekiyor. Vatandaşların provokatif eylemlere kanmaması lazım. Ülke bizim ülkemiz, bu olaylar kimseye fayda vermez. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi devam ettirmemiz lazım" diye konuştu.

GTO Başkanı Bartı:
Çözüm sürecinin devam etmesinden yanayız 

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık ise devam eden çözüm sürecine zarar verilmemesi gerektiğini söyledi. Ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğunu dile getiren Bartık, son günlerde artan provokatif eylemlerin kimseye fayda sağlamayacağını kaydetti.

Bölge işadamları olarak çözüm sürecinin devam etmesinden yana olduklarına işaret eden Bartık, "Ülkemizin birlik beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu dönemde gerçekleştirilen eylemler kimseye fayda sağlamaz. Bunlar birlik ve beraberliğimize zarar verir. Vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir