Hizmet sektöründe başarı hikayeleri yazılacak

Turquality kapsamına girmek sektörü umutlandırdı.Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı Ebiçlioğlu, “Bu destekle yaratılacak markalar ile ihracatımızdaki istikrarlı büyüme devam edecektir” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sercan AKINCI

İSTANBUL - Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Turquality desteği ile hizmet sektörlerinde de birçok başarı hikayesinin görüleceğini söyledi. Ebiçlioğlu, “Bu destekle yaratılacak markalar ile ihracatımızdaki istikrarlı büyüme devam edecektir” dedi. Hizmet sektörünün Turquality kapsamına alınmasıyla birlikte birçok yeni başarı hikayesinin yazılacağını ifade eden Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Yeni kararla, Turquality kapsamında; sağlık turizmi, eğitim, yazılım-bilişim, film ve dizi endüstrisi gibi hizmet sektörlerine önemli marka destekleri sunuluyor. Özellikle yurtdışındaki reklam, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine yıllık 400 bin dolara kadar destek verilmesini önemsiyoruz. Hizmet sektöründe faaliyette olan ve Turquality kapsamında yer alabilecek yeterliliklere sahip firmaların bu desteklerden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için biz de Birlik olarak elimizden gelen yardımı ve desteği göstermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Geçtiğimiz gün gazeteniz DÜNYA’nın da duyurduğu hizmet sektörünün Turquality kapsamına alınmasını yorumlayan Ebiçlioğlu, 2013 yılında hizmet ihracatının kendi birlikleri bünyesine alındığını hatırlattı. Hizmet ihracatının ayrı bir çatı altında örgütlenmesi için de çalışma yürüttüklerini aktaran Ebiçlioğlu, “Hizmetler sektörü, çok geniş bir dağılım gösterdiğinden, her bir alt sektörün ihracat potansiyelinin geliştirilmesi için tek başına ele alınması gerekli. Bu amaçla Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliğimiz bünyesinde; turizm, taşımacılık, kültürel hizmetler, yazılım-bilişim, eğitim-danışmanlık, teknik müşavirlik ve yurtdışı müteahhitlik gibi farklı sektörlere özel çalışma grupları oluşturduk” dedi.

Hizmet sektörü için komite kurulacak

Hizmet sektörü Turquality Komitesi kuracaklarını dile getiren Ebiçlioğlu, bu komitenin kapsama alınacak kurum ve kuruluşlara karar vereceğini söyledi. Komitenin sekretaryasını ise Ekonomi Bakanlığı’nın yürüteceği bilgisini veren Ebiçlioğlu, şunları söyledi:

“Aynı zamanda Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin de içinde olacağı bir çalışma grubu kurulacak. Ekonomi Bakanlığı ile hizmet ihracatına yönelik gerçekleştirdiğimiz toplantılarda, Turquality marka destek programı kapsamına hizmet sektörlerinin de dahil edilmesi amacıyla çalışmaların yürütüldüğü dile getiriliyordu. Hizmet sektörünün, uluslararası alandaki etkinliğinin artırılması ve bu alanda faaliyet gösteren şirketlerin yurtdışına açılmalarında desteklerin önemli olduğuna inanıyoruz. Bu açıdan alınan kararı son derece olumlu buluyor ve destekliyoruz."

Bilgilendirme ve danışmanlık süreci başlıyor

Kararın henüz çok yeni olduğunu ve asıl çalışmaların bundan sonra başlayacağını belirten Ebiçlioğlu, şöyle devam etti:

"Firmaların teşvik ve desteklerden yararlanabilmeleri için gerekli bilgilendirmeler, danışmanlık ve uygulama sürecine dair yapılacaklar konusunda birliğimiz bünyesindeki çalışma grupları ile bir araya gelerek, izlenecek yola karar vereceğiz. Turquality desteğinden kimlerin yararlanabileceği de bu süreçte daha net olarak ortaya çıkacak.”

Ebiçlioğlu, hizmet sektöründe uluslararası alanda markalaşma potansiyeli yüksek birçok şirket olduğunu, Turquality ile sektörde önümüzdeki yıllarda birçok başarı hikayesinin görüleceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir