İHKİB seçimleri kızışıyor

İHKİB Başkanlık yarışına aday olan Abdi Köse ve Nedim Özbek, Hüseyin Öztürk'e destek vererek adaylıktan çekildi. Öztürk mevcut başkan Tanrıverdi ile yarışacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) 21 Nisan'da gerçekleşecek seçimleri için aday olan Akdoku Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdi Köse ve aynı zamanda Türkiye Denim Sanayicileri Derneği (DENİMDER) Başkanı olan Redstar Jeans'in sahibi Nedim Özbek, mevcut yönetimin değişmesi amacıyla diğer aday Hüseyin Öztürk'ü destekleme kararı aldıklarını açıkladı. Hüseyin Öztürk halen Çorap Sanayicileri Derneği (ÇSD) ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHGF) Başkanlığı görevini de yürütüyor.

'Kan değişimi gerekiyor'

Birlik yönetiminde gerçekten çalışan ve İHKİB'i üyelerle birlikte yöneten bir ekibe ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Hüseyin Öztürk, "Sektörümüz bu ihtiyacın farkında. Acil olarak kan değişimi gerekiyor. Bugüne dek sektörün başarılarından beslenen bir Birlik vardı. 21 Nisan'dan sonra bizim yönetimimizde bu başarılara katkı sağlayan bir yönetim olacak. Destek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Üyelerimizin desteği ile bu yarışın galibi biz olacağız, sektörümüz olacak" dedi.

'Ortak amacımız yönetimi değiştirmek'

Abdi Köse ise Hüseyin Öztürk ile gruplarını birleştirdiğini belirterek, “Artık başkanlık bizim için ön planda değil. Hüseyin Bey’in ekibindeyiz. Şu anda hepimizin ortak amacı mevcut yönetimi değiştirmek. Hepimiz bir meslek örgütü için çabalıyoruz. Ortak amaçlarımız var. Bu amaçları birleştirdik” şeklinde konuştu.

İHKİB Başkanlığı için halen mevcut başkan Hikmet Tanrıverdi de adaylığını koymuştu. Tanrıverdi, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD), Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD), Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD), Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Bayrampaşa Tekstil ve Sanayici İşadamları Derneği (BATİAD), Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD), Tüm İç Giyim Sanayicileri Derneği (TİGSAD), Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD) ile Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ile sektörün önde gelen tüm derneklerinin kendilerine destek verdiğini açıklamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir