İHKİB'de Mustafa Gültepe tek aday

3 Nisan’da yeni başkanını seçecek İHKİB'te Mustafa Gültepe tek aday.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sercan AKINCI

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) 3 Nisan’da yeni başkanını seçecek. İhracatçı birlikleri arasında ilk seçimi yapacak olan İHKİB’te Mustafa Gültepe tek aday... 3 ayrı alanda projelere odaklanacağını bildiren Gültepe, üretimde otomasyon ve entegrasyona dayalı çalışmaların yanında tasarımcı-sanayici işbirliğini güçlendirmeye çalışacak. Öte yandan İTO’nun Akaryakıt Komitesi’nde aday belirleme süreci tansiyonu yükseltti. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) 3 Nisan’da yeni başkanını seçecek. İhracatçı birlikleri arasında ilk seçimi yapacak olan İHKİB’te Mustafa Gültepe tek aday.

Gültepe, 3 ayrı alanda projelere odaklanacağını anlatıyor. İlk olarak üretimle ilgili Türkiye’nin algısını değitirerek, otomasyon ve entegrasyon konusunda çalışmalar yapmayı düşündüklerini kaydeden Gültepe, “Ayrıca tasarımcı- sanayici işbirliği ile ilgili çalışmalar yapmamız gerekiyor. Tasarımcıları daha fazla sanayinin içine koymamız gerekiyor. Bir de Türkiye algısını değiştirmek için B2B’ler, PR çalışmaları yapmamız gerekiyor. Üretimin Anadolu’ya daha fazla yaygınlaşması için yönetim kurulu olarak çalışacağız” diyor.

Gültepe’ye göre Türkiye marka cenneti. Sadece kendi tasarımlarının büyük perakendecilerde etiketler değiştirilerek satıldığını belirten Gültepe, ihracatta ise katmadeğer bakımından sektörün ilk sırada olduğunu kaydediyor.

Yeni yatırım planı var

Talu Tekstil olarak bin 500 kişiye istihdam sağlayan Gültepe, yaklaşık 67 milyon dolarlık ihracat yapıyor. İstanbul, Sakarya ve Malatya’da üretim tesislerinin olduğunu açıklayan Gültepe, şunları söylüyor: “Üretim yaptığımız bölgede yeni yatırım planımız var. İnsanları belli bir yere toplama yerine insanların olduğu yerlere hub atölyeler kurmaya başladık. Sektöre anlatacağım. Sakarya Merkez’deyim. 800 kişi var. Değişik ilçelerinde 100’er kişilik atölyeler kurmayı planlıyorum. En büyük problemimiz kalifiye işçi. İşçileri taşımadan oldukları yerde eğitmeyi istiyoruz. Her atölye merkeze bağlı bir şube olacak.”

İTO seçimi PÜİS’te toplu istifa getirdi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) komite seçimlerinde de tansiyon yüksek. İTO’nun 27 No’lu Akaryakıt Komitesi seçimlerindeki liste hazırlama sürecinin Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) İstanbul Şubesi’nin istifasına yol açtığı konuşuluyor.

Daha önceki seçimlerde sektörde birlik olması için Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) ile PÜİS’in centilmenlik anlaşması gereği İTO seçimlerinde ortak liste hazırladıkları ifade ediliyor. Aynı durum 9 Nisan’da yapılacak İTO komite seçimleri için de tekrarlanmış. Fakat kulislerde konuşulanlara göre bu kez PÜİS Genel Merkezi bu işin kendilerine danışılmadan yapıldığı gerekçesiyle tepki göstermiş. Bu süreç nedeniyle de PÜİS’in İstanbul Şubesi’nin yönetimindeki herkes istifa etmiş.

PÜİS’in internet sayfasına girildiğinde de istifa iddialarını doğrular nitelikte bir açıklama bulunuyor. PÜİS İstanbul Şubesi için 12 Nisan’da olağanüstü genel kurul yapılacağı bilgisine yer verilen açıklamada yapılacak organ seçimiyle 5 asil, 5 yedek yönetim kurulu üyesi, 3 asil, 3 yedek denetleme kurulu üyesi ve 3 asil, 3 yedek disiplin kurulu üyesinin belirleneceği kaydediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir