İİB'de Zekeriya Mete yeniden başkan seçildi

İstanbul Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği'nin olağan genel kurul toplantısında Zekeriya Mete ikinci kez başkan seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin seçimli olağan genel kurul toplantısında, Zekeriya Mete ikinci kez başkan seçildi. 

İki listeyle girilen seçimde mevcut başkan Zekeriya Mete, 184 geçerli oyun 111'ini alarak gelecek 4 yıl için yeniden başkan seçildi. Diğer başkan adayı Mehmet Aslan ise 73 oy aldı. 

Seçimde 10 kişilik asil yönetim kurulu üyelerinden ikisi değişti. Asil adaylar arasında yeni dönemde Burhan Başar ve Uğur Gerçi ilk kez görev aldı. Zekeriya Mete'nin listesinde yer alan diğer asil üyeler ise Murat Alıcalar, Hidayet Kadiroğlu, Mehmet Sabri Çizmeci, Sübet Çiçek, Erhan Soytürk, Kazım Taycı, Aydın Soyyiğit ve Ertan Küpçü oldu.     

Hedef 213 ülkeden 300'e yakın ikili iş görüşmesi 

Başkanlık görevini ikinci dönemde de üstlenecek olan Mete, konuya ilişkin değerlendirmesinde, gelecek dönemde de sektöre hizmet vermekten mutluluk duyacağını ifade etti. 

Geçen 4 yıl boyunca pazar alanlarını genişletmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Mete, 4 yıl içerisinde 42'si yurt dışı, 11'i yurtiçi olmak üzere toplam 53 etkinliğe katılım gösterdiklerini, yeni dönemde ise 213 ülkeden 300'e yakın ihracatçı ile ikili iş görüşmesi gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi. 

Başkanlık dönemi boyunca dahili işleme ve izin belgesi, dorse, buğday ve Irak kapısı gibi sektörün birçok soruna çözüm bulduklarını belirten Mete, sektörün yaşadığı sıkıntıları yakından takip etmeye ve çözmeye devam edeceklerini dile getirdi. 

Mete, Solingen'deki Alman ZDS Şekerleme Meslek Yüksekokulu ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, "ZDS Şekerleme Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle Türkiye'de teknik lise şubesi açılmasını planlıyoruz" dedi. 

Sektöre katkı sağlayacak etkinlikleri de açıklayan Zekeriya Mete, "Tatlı yiyelim tatlı konuşalım" sloganıyla yola çıkarak geleneksel Türk tatlarından olan lokum ve baklava üzerine dünyada Türk şekerleme sektörünün algısını oluşturmaya ve güçlendirmeye çalıştıklarını kaydetti. 

Endüstriyel gıdaların tasarlanması ve bu alanlardaki genç tasarımcıların ve girişimcilerin ülkeye kazandırılması amacıyla 1. Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması ve Ar-Ge proje pazarı düzenlediklerini aktaran Mete, "Tasarım yarışmasında ilk defa yurtdışından profesör düzeyinde kendi alanında uzmanlaşmış 3 jüri üyesi yarışmamıza iştirak edecekler. Ar-Ge proje pazarı ise herkese açık olacak, serbest katılım gerçekleşebilecek" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir