'İpek Böceği İhracat Ödülleri' sahiplerini buldu

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nce düzenlenen "İpek Böceği İhracat Ödülleri" töreninde 105 firma ödüllendirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Esra Özarfat

BURSA - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nce (UHKİB) bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi kapsamında düzenlenen "İpek Böceği İhracat Ödülleri" töreninde ödüller sahiplerini buldu. Yeşim Tekstil, EDT Hazır Giyim ile Öz Tekstil'e UHKİB ihracat başarı ödülü verilirken, Yeşim Tekstil, Zorlu Dış Ticaret ile Fistaş UTİB ihracat başarı ödülü aldı. Törende ayrıca ihracat performanslarına göre toplam 105 firma ödüllendirildi.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) tarafından her yıl başarılı ihracatçıları ödüllendirmek adına düzenlenen ‘İpek Böceği İhracat Ödülleri' sahiplerini buldu. Hilton Bursa Hotel'de gerçekleşen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, BTSO ve UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, UTİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursaspor Başkanı Ali Ay, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı. Ödül Töreni öncesi katılımcılara ION Akademi Kurucusu Ali Rıza Ersoy Endüstri 4.0 ile ilgili bir sunum yaptı. Açılışta konuşan BTSO ve UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Yeni yılın ilk 2 aylık diliminde ihracatımızdaki yüksek performansın da yeni rekorların habercisi olduğuna inanıyorum" dedi. Bursa'nın bugüne kadar başardıklarından daha fazlasını ortaya koyabilecek ender görülecek bir senkron, inanç ve sinerjiye sahip olduğunu dile getiren İbrahim Burkay, Bursa'nın Türkiye ortalamasının üstünde bir büyüme gösterdiğini hatırlattı.

"Marmara Havzası'nın ciddi anlamda cinsiyeti değişiyor"

Marmara Bölgesi'ne yapılan yatırımların bölgenin ekonomisine de güç kattığını belirten Burkay: "Bursa'nın ihracatta 14 milyar doları aşan bir potansiyeli var. 10 milyar dolara yakın ithalatı var. Yani toplamda 24 milyar dolarlık dış ticaret hacmi olan ve Birleşmiş Milletlere bağlı 122 ülkeden daha fazla ihracat yapan bir kent Bursa. Biz nasıl ki Avrupa'da birçok ülkeyi gezerken bizlere bölgelerden örnekler verirler. Bana inanın merkezinde Bursa'nın olduğu Marmara Havzası önümüzdeki 50 yılda Türkiye'nin zenginliğini üretecek en önemli merkezdir. Özellikle bu bölgeye yapılan Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Çanakkale geçişiyle birlikte Marmara Havzası'nın ciddi anlamda cinsiyeti değişiyor" diye konuştu. Burkay, Marmara Havzası'nın San Francisco Havzası gibi bölgesinin zenginliğini üretecek önemli bir merkez konumuna geldiğini ifade ederek, bu coğrafyada çalışan, üreten kesimler olarak gelişmeleri de dikkate alıp bölgeye, kente mutlaka uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Toplam 105 firma ödüllendirildi

Öte yandan İpek Böceği İhracat Ödüllerinde tekstil ve hazır giyim alanında toplam 105 firma ödül aldı. Tekstil sektöründe Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fab. A.Ş. yine ilk sırayı alırken, Zorlu Dış Ticaret ile Fistaş Dış Ticaret Pazarlama A.Ş. en başarılı firmalar oldu. Bu alanda toplam 51 firma performanslarına göre ihracat başarı, altın, gümüş ve bronz ödüllere layık görüldü. Hazır giyim ve konfeksiyon alanında da Yeşim Satış Mağazaları ve Tekstil Fab. A.Ş., EDT Hazır Giyim ve Oz Tekstil Sanayi en fazla ihracatı gerçekleştirerek ilk üç sırayı paylaşırken, toplamda 54 firma yine performanslarına göre ihracat başarı, altın, gümüş ve bronz ödüllerin sahibi oldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir