Markalardan Bakan'a destek

Ekonomi Bakanı Zeybekçi'nin film ve dizilerde marka buzlamalarının kaldırılması isteğine Birleşmiş Markalar Derneği'nden destek geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin film ve dizilerde markaların üzerinin kapatılmasını doğru bulmadığını ve konuyu Bakanlar Kurulu'nda dile getirdiğini söylemesinin ardından, Bakan'a Birlemiş Markalar Derneği'nden de destek açıklaması geldi.

Birleşmiş Markalar Derneği Hüseyin Doğan, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Türk markalarının değerini geliştirmek için dizilerdeki buzlama uygulamasına son verilsin. 

Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’nin markaların buzlanmasına karşı çıkan açıklamasını tüm gücümüzle destekliyoruz.

Hatalı bir karar sonucu film ve dizilerde markaların buzlanması veya farklı yöntemlerle karartılması gerçekten de global ekonominin realiteleriyle örtüşmüyordu.Aksine bu tür uygulamalar, Türk markalarının değerini geliştirmek için özellikle dizayn edilip, aktif olarak kullanılması gerekiyordu.

Dünya sinema sektörünün merkezi olan Hollwood, tüm dünyaya film kadar Amerikan markalarını da pazarladı. Bu yolla ABD ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol üstlendi. Bugün benzer bir durum Türkiye için söz konusu. Türk dizileri başta yakın coğrafyamız olmak üzere tüm dünyada gösteriliyor, beğeniyle takip ediliyor. Marka ekonomisinin böylesine ön plana çıktığı günümüzde dizilerimiz üzerinden yapacağımız milyonlarca dolar değerindeki ürün tanıtımlarıyla ülkemizin ekonomisine ve dünyadaki algısına ciddi katkı sunabiliriz.