MÜSİAD'dan Filistin'e destek açıklaması

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının insan haklarına, uluslararası hukuka ve insanlık değerlerine aykırı olduğu belirtilerek, Türkiye’deki ve uluslararası camiadaki tüm sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve medya kuruluşları mazlum Filistin halkının yanında durmaya çağrıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MÜSİAD'dan yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze’ye saldırıları şiddetle kınanırken, Derneğin Filistin halkının yanında olduğu bir kez daha vurgulandı.

Açıklamada, "Bu saldırılar, insan haklarına, uluslararası hukuka ve insanlık değerlerine aykırıdır. Gazze’de yaşanan katliam, sadece Filistinlileri değil, tüm Müslümanları ve tüm vicdan sahibi insanları derinden yaralamaktadır." ifadelerine yer verildi.

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı kuşatma ve ablukanın da kabul edilemez bulunduğu anlatılan açıklamada, kentte yaşayan 2,2 milyon insanın temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı, elektrik, su, yakıt ve yiyecek sıkıntısı çektiği bir ortamda, İsrail’in saldırılarının insanlık için daha vahim sonuçlar doğuracağı aktarıldı.

Uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini bildirilen açıklamada, "MÜSİAD olarak, Filistin halkının meşru haklarını savunmaya devam edeceğimizi ve İsrail’in saldırılarına karşı ulusal ve uluslararası alanda gerekli olan tüm girişimlerde bulunacağımızı güçlü bir şekilde belirtiyoruz. Filistin davası, bizler için bir medeniyet davasıdır.

Bu dava, tüm Müslümanların ve tüm insanlığın ortak sorumluluğu altındadır. Bu nedenle, Türkiye’deki ve uluslararası camiadaki tüm sivil toplum kuruluşlarını, iş dünyasını ve medya kuruluşlarını bu konuda duyarlı olmaya davet ediyor; mazlum Filistin halkının yanında durmaya çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

 "14 bini aşan üyemizle yardımlarımızı gerçekleştireceğiz"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bizler MÜSİAD olarak her daim mazlumların yanında durmuş bir aileyiz. Bu yıl başında ülkemizde yaşadığımız deprem felaketi başta olmak üzere, tüm dünyanın neresinde olursa olsun bir ihtiyaç hasıl olduğunda üyelerimizle birlikte seferber olduk.

Şimdi ise Gazze’deki katliamlar sonrası oluşan ihtiyaçlar için hazırlığımızı yapıyoruz. Üyelerimiz ve işbirliği yaptığımız kuruluşlarla birlikte güçlü bir şekilde Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız. Bu süreçte MÜSİAD olarak 14 bini aşan üyemizle, Gazze’ye olan yardımlarımızı Türk Kızılay, İHH ve Sadakataşı Derneği gibi insani yardım amaçlı faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının aracılığı ile gerçekleştireceğiz.

Filistin halkına acil şifalar diliyor, şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm Müslümanlara sabır temenni ediyoruz. Allah’ın yardımıyla, Filistin halkının zulümden kurtulacağına ve haklı davasında zafer kazanacağına inanıyoruz. Unutulmamalıdır ki Filistin’in yalnız bırakılması tüm insanlığın yalnız bırakılmasıdır."