"Nijerya Türkiye için büyük bir pazar"

Kontimder Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Hasan Karacan, Nijerya'da yapı fuarına katıldıklarını, bu ülkenin Türkiye için büyük bir pazar olabileceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Berfin Çermik

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (Kontimder), Nijerya Lagos’ta düzenlenen Buildmacex 2017 Yapı Fuarı’na katıldı. 31 Ekim - 2 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenen fuarda stant açan Kontimder, hazırlanan üye kataloğu ile tanıtım yaptı.

Kontimder Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Hasan Karacan, her yıl düzenli olarak yurt dışında gerçekleştirilen yapı malzemeleri fuarlarında birine dernek olarak katılım sağladıklarını belirterek, amaçlarının yeni ihracat pazarlarını keşfetmek ve üyelere katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Nijerya Lagos’ta düzenlenen fuarın verimli geçtiğini vurgulayan Karacan, “Fuara, Türkiye’den yaklaşık 20 firma katıldı.Nijerya, Uzakdoğu ve Avrupa’dan olmak üzere toplam 45 firma fuarda yer aldı. Üç gün boyunca süren fuarda Kontimder olarak standımızda katalog çalışmamıza katılan 13 dernek üyesi firmanın ürünlerini tanıttık. Fuara ziyaretçilerin ilgisi oldukça fazlaydı” dedi.

Karacan şöyle konuştu: “Kontimder olarak fuarda stant açıyoruz ve aynı zamanda isteyen üyelerimizin katılımı ile bir katalog hazırlanıyor. Nijerya fuarında ziyaretçi 200 firma ile görüşme yapıldı ve iletişim bilgileri alındı. Bilgiler katalog çalışmasına katılan üyelerimizle paylaşılıyor. Dernek olarak temel amacımız yeni ihracat pazarları, ihracatı artırmak ve üyelerimize katkı sağlamak. Toplu tanıtım yapıldığı için hem ekonomik hem etkili ve verimli bir yöntem”

Nijerya Türkiye için cazip bir pazar

Nijerya’nın pazar olarak bakir ve gelişmemiş bir ülke olduğuna dikkat çeken Karacan, yapı malzemeleri açısından potansiyel pazar özelliği taşıdığını belirtti. Karacan, Nijerya’nın Türkiye için cazip ve avantajlı bir pazar olduğunun altını çizerek şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye coğrafi olarak Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine göre çok yakın ve yapı malzemeleri konusunda yüksek kalitede ürünleri var. Ürün fiyatları olarak da cazip. Bu açıdan Nijerya Türkiye için büyük bir pazar”