Özgenç'ten taksit sınırlandırmasına tepki

KOBİDER Başkanı Özgenç, "BDDK'nın cep telefonu ve altın satışında taksit dönemini kapatmak için yaptığı düzenleme, kuyumculuk ve cep telefonculuğu mesleklerine yapılmış haksızlıktır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, 1 Şubat'tan itibaren yürürlüğe girecek yönetmelik değişikliğiyle kredi kartı kullanarak taksitle altın veya cep telefonu alınamayacağını anımsatarak, düzenlemenin revize edilmesi gerektiğini savundu. 

Özgenç, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) hazırlanan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Şubat'tan itibaren yürürlüğe girecek düzenlemeyle kredi kartı tefeciliğinin önlenmesinin amaçladığını belirtti. 

Bu amaç için yapılan düzenlemede bazı yanlış uygulamalar olduğunu iddia eden Özgenç, bu meslek gruplarına ön yargılı bakılmamasını istedi. 

Esnafın 1 Şubat'ı kaygıyla beklediğini anlatan Özgenç, şunları söyledi: 

"BDDK'nın cep telefonu ve altın satışında taksit dönemini kapatmak için yaptığı düzenleme, kuyumculuk ve cep telefonculuğu mesleklerine yapılmış haksızlıktır. Hakkaniyete aykırı olan bu düzenleme yürürlüğe girmeden önce revize edilmeli. Eğer düzenleme yapılmazsa Türkiye'de bir meslek dalına yapılabilecek en büyük haksızlık, maalesef günümüzde cep telefonu ve kuyum sektörüne yapılmış olacak. Onca yıl emek veren, çalışıp didinerek meslek sahibi olan cep telefonu ve altın satışı yapan meslek erbaplarına bu haksızlık reva görülmüştür. Yapılan yanlıştır ve yanlış olduğu kadar haksız bir durumdur." 

Özgenç, günlük tüketilen ihtiyaç maddeleri ile eşya olarak kullanılan cep telefonu ve takıların bir tutulmaması gerektiğini kaydetti. 

Takı olarak kullanılan yüzük, küpe ve kolyenin sürekli alınan bir şey olmadığının altını çizen Özgenç, "Yemek, gıda ve akaryakıt hemen hemen her gün tüketilen zaruri ihtiyaç maddeleridir. Dolayısıyla telekomünikasyon ve kuyumculuk alımının yemek ve akaryakıt alımlarıyla eş tutulması yanlıştır. Nasıl ki evlenecek çiftler kredi kartına taksit yaptırarak mobilya, beyaz eşya alıyorsa evliliğin olmazsa olmazı alyans, gerdanlık ve bilezik de alabilmeli" diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir