"Yeni bir ATO olarak 2023 hedefli çalışacağız"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Bezci, yapısal bazı düzenlemeler ve yenilikler gerçekleştirdiklerini belirterek, “2014’ten itibaren yeni bir ATO olarak, 2023’ü hedefli çalışacağız” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, sayıları 150 bine yaklaşan üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için ATO’nun bünyesinde yapısal bazı düzenlemeler ve yenilikler gerçekleştirildiğini belirterek, “2014’ten itibaren yeni bir ATO olarak, 2023’ü hedefli çalışacağız” dedi.

ATO Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu üyeleri, ATO Genel Sekreteri Mustafa Babayiğit ve birim müdürleri Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel, İç Ticaret Genel Müdürü Dursun Coşkunçelebi ve İç Ticaret Müdürlüğü birim yöneticileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi. ATO’nun belge ve tescil hizmeti veren Ticaret Sicili Müdürlüğü başta olmak üzere tüm birimleriyle üyelerine hizmet verdiğini anlatan Bezci, ATO’nun çalışmalarını başarıyla sürdürmesindeki en temel etkenin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen destek olduğunu söyledi.

“Elektronik ticaret Türkiye ekonomisinin taşıyıcı kolonlarından olacak”

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel de yaptığı konuşmada, bakanlığın ticari yaşamı düzenlemek için yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gelişen elektronik ticaretin yasal statüye kavuşması için yasa taslağı hazırlandığını belirterek, “Elektronik ticaret Türkiye ekonomisinin taşıyıcı kolonlarından birisi haline gelecektir” ifadelerini kullandı. Yücel, konuşmasında bakanlığın TOBB ve bağlı odaların düzenleyici ve denetleyici otoritesi olduğunu hatırlatarak, “Artık devlette de yöneticiler profesyonel davranıyor. Devlet memuru kavramı tarihe karıştı. Bizler milletimizin hizmetkarıyız, milletimizin daha kolay ticaret yapması için görevimizin başındayız” dedi.

“13 bin elektronik oy kullanıldı”

Türkiye’nin Yeni Türk Ticaret Kanunu ile şirketlerin genel kurullarına elektronik ortamda katılma ve oy kullanma hakkının getirildiğini vurgulayan Yücel, “Yasa çıktığından bu yana 400’ün üzerinde anonim şirketin genel kurulu elektronik ortamda yapıldı. 13 bin hissedar uzaktan erişim projesiyle oy kullandı” diye konuştu.