TİSK Başkanı görevini bıraktı

Tuğrul Kudatgobilik'in, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek TİSK Başkanlığı görevinden ayrıldığı duyuruldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HÜSEYİN GÖKÇE

ANKARA - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda (TİSK) şok bir ayrılık yaşandı. 9.5 yılı aşkın süredir TİSK Başkanlığı'nı yürüten Tuğrul Kudakgobilik, başkanlıktan ayrıldı.

Kudatgobilik'in ayrılığına ilişkin açıklama TİSK'ten yapıldı. Açıklamada, "Konfederasyonumuz Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tuğrul Kudatgobilik 15 Aralık 2004 tarihinden beri yürüttüğü Başkanlık ve 20 Aralık 1986 tarihinden beri sürdürdüğü TİSK Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden, sağlık nedenleriyle kendi isteği ile ayrılmıştır.

TİSK Yönetim Kurulu yeni Başkanı'nı, yapılacak ilk Yönetim Kurulu toplantısında kendi içerisinden seçerek belirleyecektir" denildi.

MESS'deki görevini Betil'e devretti

Kudatgobilik aynı zamanda MESS Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de bıraktı. Kudatgobilik'in yerine MESS Başkan vekili Mehmet Betil'in getirildiği belirtilen MESS açıklamasında da, "25 Temmuz 2000 tarihinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başladığı MESS Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nda Nisan 2001'den itibaren bugüne kadar aralıksız 13 yıldır Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Tuğrul Kudatgobilik kişisel sağlık nedenleri dolayısıyla MESS Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Üyeliği görevlerinden kendi isteğiyle ayrıldı.

Birinci yedek üye Kudret Önen'in katılımıyla yapılan toplantıda alınan karar sonucu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini MESS Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sayın Mehmet Betil devralmış, bu suretle boşalan Başkan Vekilliği'ne de Yağız Eyüboğlu seçilmiştir.

MESS camiası başta olmak üzere bütün işveren camiasına, Türk çalışma hayatına ve endüstri ilişkilerine yaptığı hizmet ve katkıları nedeniyle Sayın Kudatgobilik'e teşekkür ediyor, geçmiş olsun dileyerek bundan sonraki yaşamında sağlık ve afiyetler içinde olmasını diliyor; MESS'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Betil'e e muvaffakiyetler temenni ediyoruz" denildi.