TÜGİAD, G20 YEA Zirvesi’nde farkındalık yaratıyor

TÜGİAD, İstanbul’da yapılacak olan toplantıya Azerbaycan, Türki cumhuriyetler, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri gibi G20 dışındaki ülkeleri de davet etti. G20 YEA katılımcıları ayrıca ilk defa B20 Zirvesi’nde dünya iş öncüleri ile bir araya gelecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

BURSA - G20 YEA (Genç Girişimciler İttifakı) Zirvesi bayrağını geçtiğimiz yıl Avustralya’dan devralan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), İstanbul’da yapılacak olan toplantıya Azerbaycan, Türki cumhuriyetler, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri gibi G20 dışındaki ülkeleri de davet etti. Toplantıdan çıkacak deklarasyon G20 Ülke Liderler Zirvesi’ne rapor halinde sunulacak. G20 YEA katılımcıları ayrıca ilk defa B20 Zirvesi’nde dünya iş öncüleri ile bir araya gelecek. 
 
Türkiye Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Çuhacı, beraberindeki TÜGİAD G20 Komisyon Başkanı Serkan Yazıcıoğlu ve Bursa Şube Başkanı Gökhan Onur ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Kongre Merkezi’nde 7-9 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek G20 YEA Zirvesi hakkında bilgi verdi. G20 YEA bayrağını geçtiğimiz yıl Avustralya’dan devraldıklarını anımsatan Çuhanı, TÜGİAD’ın bu yıl zirveye Azerbaycan gibi G20 dışındaki ülkelerden de katılım alarak, Türkiye’nin G20’de yaratmayı hedeflediği kapsayıcılık farkını desteklemeyi hedeflediklerini anlattı.

Çuhacı, “G20 üyesi ülkeler dışında gelişmekte olan Türki cumhuriyetleri, Afrika ve Ortadoğu’dan da başarılı işadamları ve girişimcileri zirveye davet ettik. Özellikle Azerbaycan katılımcı ülkelerin başında geliyor. Bunu Türki cumhuriyetleri ve Afrika ülkeleri ile davem ettireceğiz. Amacımız bu misyon ile Türkiye’nin ilerlemesine ve tanıtımına katkıda bulunmak, girişimcilerin başarılı bir şekilde artması için fikirlerimizi uygulamaya koymak” dedi. Çuhacı, toplantıya 600’ü yurtdışından olmak üzere yaklaşık bin delegenin katılmasını beklediklerini aktardı. 
 
Rapor G20 Ülke Liderler Zirvesi’ne sunulacak

Çuhanı, G20 YEA Zirvesi’nden çıkacak deklarasyonun kasım ayında Antalya’da düzenlenecek G20 Ülke Liderler Zirvesi’ne rapor halinde sunulacağını aktardı. Diğer yandan TÜGİAD olarak G20 YEA tarihinde bir ilki başararak 3-5 Dylül tarihinde Ankara’da yapılacak B20 Zirvesi ile de işbirliği yaptıklarının altını çizen Çuhacı, genç girişimcileri dünya iş öncüleri ile bir araya getireceklerini, böylece projelerini anlatıp yeni yatırım bulma şansı yakalamalarını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.