Tüm Adana sanayisini temsil edeceğiz

ADASO'nun yönetim kurulu başkanı, meclis başkanı, TOBB delegeleri ve disiplin kurulu seçimleri gerçekleştirildi. Yapılan seçimde ADASO yönetim kurulu başkanlığını 26 oyla Zeki Kıvanç kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Belma BAĞRIK

ADANA - Adana Sanayi Odası’nın (ADASO) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç,  "ADASO yönetimine talip olduk ve seçimi aldık. Bütün Adana sanayisinin başkanlığını yapacağız. Kimseyi ayırt etmeyeceğiz" dedi.

ADASO'nun yönetim kurulu başkanı, meclis başkanı, TOBB delegeleri ve disiplin kurulu seçimleri gerçekleştirildi. Yapılan seçimde ADASO yönetim kurulu başkanlığını 26 oyla Zeki Kıvanç kazanırken, Sadi Sürenkök 21 oyda kaldı. ADASO’da meclis başkanı ise Hüseyin Nuri Çomu oldu. Meslek komitesi seçimlerinde yapılan itirazlar nedeniyle zamanında yapılamayan ADASO’da başkanlık seçimi tamamlandı. Sandığa giden 48 meclis üyesinin verdiği oyların 26’sını seçime beyaz liste ile giden Zeki Kıvanç alırken, mavi listedeki Sadi Sürenkök ise 21 oyda kaldı. Bir kişi ise boş oy kullandı. ADASO’nun yeni başkanı olan Zeki Kıvanç seçimden sonra yaptığı açıklamada, Adana’nın sanayisine hizmet etmek için çalışacaklarını ifade ederken, oy veren veya vermeyen ayrımı yapmadıklarını, tüm sanayicilerin başkanlığını yapacaklarını belirtti. Kıvanç, “Kimseyi ayırt etmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Sadi Sürenkök ise, kazananın Adana Sanayi Odası olduğunu ifade ederken, “6 aylık uzun bir seçim maratonu oldu. Seçilenlere başarılar diliyoruz” dedi.

Yönetim kurulu asil üyeleri ise beyaz listeden Ahmet Güldiker, Alican Yamanyılmaz, Erdoğan Şire, Faruk Aytek, Firat Karalı, İmam Gazali, İsa Tuzcu, Salih Sütcü olurken, mavi listeden sadece Ahmet Özkök yönetim kuruluna girebildi. TOBB Delegeleri Mehmet Yalçın, Zahit Balbay, Feyzullah Öge ve Zeki Bengül olurken, disiplin kurulu üyeleride Ömer Kaya, Abdullah Özdiler, Nail Aktaş, Mustafa Fidan, Kamerhan Dıblan ve Murat Akay olarak belirlendi. Yönetim kurulu seçimlerinden sonra yapılan meclis başkanı seçimlerinde ise iki aday yarıştı. Hüseyin Nuri Çomu ve Süleyman Sönmez’in yarıştığı seçimi, 24 oyla Hüseyin Nuri Çomu kazandı. Süleyman Sönmez 23 oyda kalırken, bir kişi boş oy kullandı. Meclis başkan yardımcısı da İsrafil Uçurum olurken, meclis katip üyeliğine de Rafet Milli seçildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir