TÜRKONFED'de ibre Kadooğlu’nu gösteriyor

TÜRKONFED’de yeni başkan 23 Mayıs'ta seçilecek. İbre Tarkan Kadooğlu’nu gösteriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HANDAN SEMA CEYLAN

YURT HABERLERİ - Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 23 Mayıs’taki Genel Kurul’da geleneği bozmayacak. Daha önce olduğu gibi başkanlığa bir başkan yardımcısının seçileceği, bu ismin de Tarkan Kadooğlu olacağı konuşuluyor.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 23 Mayıs’ta gerçekleştireceği Genel Kurul’da geleneği bozmayacak. Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi başkanlığa bir başkan yardımcısının seçileceği, bu ismin de Tarkan Kadooğlu olacağı konuşuluyor.

Bünyesinde 15 şirket bulunuyor

Mevcut Başkan Süleyman Onatça’dan görevi devralması beklenen Kadooğlu, 1974 Cizre doğumlu. Kadooğlu, TÜSİAD’ın 2010’da başlattığı Doğu açılımı ile Türkiye’nin patronlar kulübü olarak nitelendirilen derneğin yönetim kuruluna seçilmiş, böylece yönetim kurulunda ‘Kürt’ kimliği ile öne çıkan bir isim olmuştu. TÜSİAD’ın son seçiminde yönetime girmeyen Kadooğlu, 1996 yılından bu yana Kadooğlu Group’un Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütüyor. Bünyesinde 15 şirket bulunan grup, akaryakıt, gıda, enerji, gayrimenkul ve istasyon işletmeciliği gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

3-336.jpgHerkesi kucaklayan yönetim

DÜNYA’ya açıklamalarda bulunan Tarkan Kadooğlu, federasyonlarda sağlanan bir konsensüs sonrasında kendi isminin öne çıktığını dile getirdi. Kadooğlu, iş dünyası örgütlerindeki önceki çalışmalarından güç aldığını belirterek, göreve talip olduğunu söyledi. Kadooğlu, oluşturulacak yeni yönetim kurulunun güçlü isimleri kapsayacağını dile getirerek, herkesimi kucaklayacak bir yönetim oluşturacağını belirtti. Yönetim Kurulu'nda Ekinci Holding'ten Faruk Ekinci, Ode Yalıtım'dan Orhan Turan, Aves Grup'tan Senan İdin, Açık Şirketler Grubu'ndan Yasemin Açık, Akfen Holding'ten Pelin Akın, Turcas Grup'tan Batı Aksoy ve DOGÜNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu'nun yer alması bekleniyor.

Bugüne kadar TÜRKONFED’e sırasıyla Enis Özsaruhan, Celal Beysel, Erdem Çenesiz ve Süleyman Onatça başkanlık etmişti. Hali hazırda TÜRKONFED’in 6 başkan yardımcısı bulunuyor. TÜRKONFED bünyesindeki 22 federasyon altında toplanan 150 derneğin gücü ile 208 milyar dolarlık iş hacmine sahip. Federasyon, 1 milyonu aşkın kişiye istihdam sağlayan, 65 milyar dolardan fazla ihracat yapan 12 bin 500 iş insanını ve 30 bine yakın şirketi temsil ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir