TÜRMOB'dan 'Barış Günü' mesajı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği, 1 Eylül Dünya Barış Günü çerçevesinde bir mesaj yayınladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, küreselleşen dünyada, insanların barış ve refah içinde yaşayabilmesi için ülkelerin terör ve şiddete karşı işbirliği ve dayanışma içinde olması gerektiğini belirtti. 

Sanlı, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İnsanlık tarihinin savaş ve yıkımların tarihi olduğunu, acılara son verme arayışının insana barış ve hoşgörüyü getirdiğini bildirdi. Barış olmadan refah, refah olmadan da barış olmayacağını belirten Sanlı, "Nazilerin Polonya'ya saldırdığı 1 Eylül günü, saldırganlığa, işgale karşı duyulan tepkinin doğal sonucu olarak çok özlemini duyduğumuz barışın günü olarak ilan edilmiş" ifadesini kullandı. 

Herkesin üzerine düşen sorumluluğu bilmesi ve bu konuda aktif rol üstlenmesi gerektiğini ifade eden Sanlı, şunları kaydetti: 

"Din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin hak ve özgürlüklerden herkesin eşit yararlanabilmesi, öncelikle bireyler arası barışın sağlanmasının ve gelişmenin en önemli aracı olmuştur 

Şiddet ve çatışma kültürünün barış ideallerimizi her zamankinden daha çok tehdit ettiği küreselleşen dünyamızda, insanların barış ve refah içinde yaşamasının temel şartlardan biri de bütün ülkelerin terör ve şiddete karşı işbirliği ve dayanışma içerisinde olmasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesini her zaman ve her zeminde savunduk savunmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, bütün insanlığın Dünya Barış Günü'nü kutluyorum."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir