TÜSİAD YİK toplantısında 'OHAL' vurgusu

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısının açılışından konuşan YİK Başkanı Tuncay Özilhan, OHAL'in kaldırılmasının önemine vurgu yaparken, Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, "10 aydır bir daha uzatılmayacağını umduğumuz OHAL döneminde yaşıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Toplantısı Sabancı Center’da düzenleniyor. Topantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onur konuğu ve konuşmacı olarak katılıyor.

Toplantının açılış konuşmasını TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan gerçekleştirdi. Özilhan konuşmasında "OHAL'in kaldırılmasının önemine vurgu yapmak istiyorum" dedi. 

"Güçlü Türkiye'nin önündeki en büyük engel terördür" diyen Özilhan, Hükümetin teröre karşı attığı her adımın arkasında olduklarını söyledi. Özilhan, yeni bir milli birlik ve kardeşlik açılımının umut olabileceğini belirtti.

Türkiye'nin her alanda yükselen bir yıldız olduğunu ifade eden Özilhan, "Sosyal sermaye finansal sermaye eksikliğini tamamlayabilir. Büyümenin refah ve istikrara etkisi daha büyük olacak" diye konuştu.

Bilecik: 10 aydır OHAL döneminde yaşıyoruz

Toplantıda daha sonra TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik konuştu. 

Dünyanın gündeminin oldukça hareketli olduğunu söyleyen Bilecik, gelişmiş ülkelerin toparlanmasının iyimserlik mesajı verdiğini bildirdi.

Bilecik, iş dünyasının öncelikli beklentisinin yeni bir reform dalgası olduğunu belirterek, "10 aydır bir daha uzatılmayacağını umduğumuz OHAL döneminde yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Erol Bilecik, Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine ilişkin beklentilerini şu sözlerle paylaştı: "AB üyelik süreci refahımız için belirleyicidir. AB'ye üyelik sürecinin devamını önemli buluyoruz. Üyelik süreci ikili ilişkilerin ötesindedir. Artık vakit kaybetmemeliyiz, stratejiler geliştirmeliyiz."

Erdoğan: OHAL endişelerini anlamakta zorlanıyorumErdoğan: OHAL endişelerini anlamakta zorlanıyorum