Yöneticilerin yüzde 95'i önce imaj diyor

Great Place to Work Enstitüsü'nün raporuna göre, yöneticiler, çalışanlarından en çok şirket imajını korumalarını bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Great Place to Work Enstitüsü, "İK Yönetimi ve Yönetici Anketi" raporunu yayımladı. 122'si çok uluslu, 62'si ulusal şirket ve kurumlardan 184 katılımcının yanıtladığı anket ışığında hazırlanan rapora göre yöneticilerin çalışanlarından beklentilerinde ilk sırada yüzde 95 oranıyla şirket imajını koruyup, şirketi desteklemeleri geliyor.

Üçüncü ve dördüncü sırada, yüzde 94 ile çalışanların kendilerini değerli hale getirecek gelişim fırsatlarını takip etmeleri ve şirketteki değerlerini yükseltmek için becerilerini geliştirmeleri yer alırken bunu yüzde 93 ile çalışanların şirket genelinde gerçekleşen değişime katkıda bulunmaları yer alıyor.

Anket sonuçlarına göre yöneticilerin ilk sorumluluğu yüzde 93 ile en yüksek performans için destek sunmak. Çalışanlara şirket içerisinde gelişim fırsatı sağlamak yüzde 91 ile ikinci sırada yer alıyor. Bunu yüzde 89 ile çalışanlara, yeni gerekliliklere uyum sağlamaları için imkân tanımak ve şirket içerisinde çalışanların yükselmelerine yardımcı olmak izliyor. Sektörün sürekli yükselen standartlarına karşılık vermelerine yardımcı olmak ise yüzde 86 oranıyla dördüncü sırada.

Ankete katılan yöneticilere göre, çalışan bağlılığında en kritik faktör "bağlı bulunan yöneticinin desteğini almak." Maaş ise bu kriterin ardından geliyor.