Eximbank döviz kredisi faizleri düşürüldü

Reeskont Döviz Kredisi faiz oranlarında 10'ar baz puanlık indirime gidildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Eximbank’ın reeskont döviz kredi faizlerinde 10 baz puan indirime gidildi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat için Türk Eximbank’ın uyguladığı faizleri ve finansman maliyetlerini düşürdüklerini bildirdi.

Zeybekci, şu bilgileri verdi: "Reeskont Döviz Kredisi faiz oranlarında 10’ar baz puanlık yüzde 20’ye varan oranlarda indirime gitme kararı aldık. Bu sayede, 4 ay vadeli reeskont döviz kredilerinin faiz oranı LIBOR/EURIBOR+0,40 olurken 8 ay vadeli kredilerin faiz oranı da LIBOR/EURIBOR+0,65’e çekilmiştir. Ayrıca 6 aya kadar vade ile kullandırılacak Reeskont Döviz kredilerinde LIBOR/EURIBOR+0,50 faiz oranı uygulaması başlatılmıştır. Böylece bir yandan vade çeşitliliği artırılırken ihracatçıların katlandığı finansman maliyetleri de daha aşağı çekilmiştir."

KOBİ’lere ilave 2,5 milyar lira kredi

Zeybekci, diğer taraftan, Türk imalat sanayisinde önemli bir rolü olan ve toplam ihracatın yarısından fazlasını gerçekleştirmesine rağmen Türk Eximbank’ın uygun maliyetli reeskont kredilerine ulaşmakta güçlük yaşayan KOBİ’lerin, finansman sorunlarını çözmek amacıyla Bankanın öz kaynağı ile kısıtlı olan Türk lirası kredilerin öncelikle KOBİ’lere yönlendirilmesine karar verildiğini bildirdi.

Zeybekci, "Yeni uygulama ile önümüzdeki dönemde Sevk Öncesi İhracat Kredisi ve İhracata Hazırlık Kredisi sadece KOBİ’lere kullandırılacak olup, bu kapsamda KOBİ’lere ilave 2,5 milyar Türk lirası kredi sağlanacaktır. Hedefimiz, her geçen gün daha uygun finansman imkanları ile üreticimizin ve ihracatçımızın yanında yer alıp, üreticimizin enerjisini finansmandan ziyade üretime, katma değere ve istihdama yoğunlaştırmasını sağlamaktır" açıklamasında bulundu.

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Bankalar safını belirlesinEkonomi Bakanı Zeybekci: Bankalar safını belirlesin