BTSO seçimlerinde heyecan tırmanıyor…

Ömer Faruk ÇİFTÇİ
Ömer Faruk ÇİFTÇİ BURSA'dan omer.faruk@dunya.com

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 3 Nisan’da yapılacak seçimleri iş dünyasında heyecanı artırdı. Seçimlere bir aydan kısa bir süre kala adaylar ortaya çıkmaya başladı. İlk olarak mevcut başkan İbrahim Burkay adaylığını açıkladı. Burkay’ın yeni dönem vizyonunu ve projelerini açıkladığı toplantıya çok sayıda sanayici-işadamı, ticaret erbabı ve STK başkanı katıldı. 2013 yılı seçimlerinde 16 makro projeyle yola çıktıklarını hatırlatan Burkay, gelinen noktada 40 projenin hayata geçirildiğini vurguladı. İlkeli duruştan vazgeçmeden ilklere imza atmayı sürdüreceklerini kaydeden Burkay, gerçekleştirdikleri projelerle yeni bir atılıma hazırlanan Türkiye’ye örnek olduklarının altını çizdi.

Burkay açıklamasında Bursa’ya yakışır bir seçim süreci geçireceklerini belirterek, “Bizler iş insanıyız. İtibarın ne olduğunu en iyi bizler biliriz. Bu yola hizmet için çıktık ve hizmet yolunda kimseyi kırmayacağız. Kimseyle ilgili olumsuz konuşmayacağız. Sadece projelerimizi anlatacağız. 5 yılda ortaya koymuş olduğumuz proje ve hizmetler bizi en iyi tanımlayan, anlatan yol haritamız. Başta birbirimizin ve muhtemel olabilecek rakiplerimizin de itibarını en az kendi itibarımız gibi kollamamız, düşünmemiz bizim en büyük sorumluluğumuz” dedi.

Geçtiğimiz seçimin mağlubu eski meclis başkanı İlhan Parseker de beklenen adaylık açıklamasını mail yoluyla yaptı. “Milli, güçlü, temiz ve şaibesiz Meclis” vurgusu yapan Parseker, 2013 seçimlerinde BTSO tarihinde görülmeyen olağanüstü bir süreç yaşandığını öne sürdü. Parseker, “2013-2018 yılları arasında BTSO yönetiminin icraatlarına baktığımızda; BTSO üyelerinin uzun yıllar boyu elde ettiği ekonomik birikim ve gücü; Kentimizin ve üyelerimizin ihtiyaçlarının dışında çok sayıda “kurgu ve hayali” projelere aktardığı veya aktaracağı görülmektedir. BTSO kurulduğu 1889 yılından itibaren hiçbir dönemde bu kadar itibar kaybı yaşamamış ve şaibe altında kalmamıştır” dedi.

İş dünyası BTSO seçimlerinin Burkay ve Parseker arasında geçeceğini düşünürken bir sürpriz de eski Sanayi İl Müdürü Mahmut İnan’dan geldi. Sanayi Müdürlüğünden emekli olduktan sonra ticarete atılan İnan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada diğer adaylara yakın durmayan iş dünyası temsilcilerinin isteği ile yola çıktığını dile getirdi. Adayların açıklamaları böyle. Tabi ki son sözü meclis üyeleri söyleyecek. 40 bine yakın üyesi bulunan BTSO’da yaklaşık 20 bin üye seçimlerde oy kullanacak. Seçimler sonunda 63 meslek grubundan yaklaşık 133 üye meclise girecek. Ardından üyeler yönetimi belirleyecek.

Meclis üyesi adaylarına da bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. BTSO geçmiş dönemlerin aksine hummalı bir çalışma alanı. Zamanınızın büyük bölümünü ayırmanız gerekiyor. Gerek komite çalışmaları gerekse konseyler edindiği tecrübe ve bilgi birikimini Bursa ve ülke ekonomisinin yararına kullanacak üyeleri bekliyor. Bu dönemde uygulanarak görüldü ki yurtdışı gezileri de eskisi gibi değil. Gezelim görelim formatından iş odaklı etkinlik ve ziyaretlere dönüştü. Ayda bir kez yapılan meclis toplantılarına katılamayacaksanız ya da gelip imza atıp gidecekseniz, orada ne olup bittiğini merak etmiyorsanız hem sizi oraya getiren üyelere karşı sorumluluğunuz gereği hem de o makamı işgal etmemek adına lütfen adaylığınızı bir kez daha gözden geçirin.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar