Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 125. gurur yılı..

Ömer Faruk ÇİFTÇİ
Ömer Faruk ÇİFTÇİ BURSA'dan omer.faruk@dunya.com

Osman Fevzi Efendi ve arkadaşları tarafından 6 Haziran 1889’da kurulan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 125. yılını görkemli bir törenle kutladı. Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde yaklaşık bin 500 kişinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte Bursa ve Türkiye’nin geleceğine ilişkin mesajlar verildi. Dev organizasyona Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı. 

Açılışta BTSO kurucu Başkanı Osman Fevzi Efendi’nin hologram yöntemiyle hazırlanan konuşması büyük alkış aldı. Açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Bursa iş dünyası olarak; artık oyunun kurallarını biz oluşturmak istiyoruz. Kurala uyan değil, kural koyan bir Bursa olalım” dedi. Türkiye’ye ve Bursa’ya dair sağlam bir inanç ve büyük hayallerinin olduğunu belirtti. Bursa’yı ulusal kalkınma hedefl erinin liderliğini yapacak bir kent konumuna yükseltecek makro projeler oluşturduklarını vurgulayarak, “Atalarımızın başardıklarından ve 125 yıllık maziden aldığımız ilham ve güçle Bursa büyürse Türkiye büyür” dedi. Burkay’ın başkanlığa seçilmesinden sonra Bursa’ya ilk kez gelen Rıfat Hisarcıklıoğlu ise BTSO’nun çalışmalarını yakından takip ettiğini ve başarılı bulduğunu, 16 makro projesinin de Türkiye’ye örnek olacağını dile getirdi. Geçmiş dönem başkanı Celal Sönmez ve Meclis Başkanı İlhan Parseker’den de övgü ile bahseden Hisarcıklıoğlu konuşmasını, “Bugün Bursa’ya baktığımızda Paris, Berlin, Londra üyelerine hangi standartlarda hizmet veriyorsa, BTSO’da bu standartlarda hizmet veriyor” diyerek tamamladı. 
Gecede BTSO yönetimi geçmişte görev yapan başkan ve yöneticilere de vefa ödülleri verdi. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri bununla sınırlı kalmayacak. Burkay başkanlığındaki BTSO yönetimi 11-15 Haziran tarihleri arasında Meclis üyeleri ve Bursa protokolünden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir heyetle İspanya’da Endülüs’e çıkarma yapacak. Bursa milletvekillerinin de davetli olduğu 5 günlük kültür gezisinde üyeler arası ilişkilerin geliştirilmesi hedefl eniyor. Kurulduğundan bugüne hep ilkleri gerçekleştiren BTSO’nun yeni yaşını kutluyor, Bursa ve Türkiye’ye başarılarla dolu nice yıllar yaşatmasını temenni ediyoruz.

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar