Bursa’da Burkay rüzgarı...

Ömer Faruk ÇİFTÇİ
Ömer Faruk ÇİFTÇİ BURSA'dan omer.faruk@dunya.com

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, kentin dinamiklerini harekete geçirmeye başladı.

Seçim döneminde gündeme getirdiği 16 makro projeden diğer odalara da örnek olacağını belirttiği sektör konseylerinin yapılanması tamamlandı. Öncelikli olarak 17 sektörün başkanları ve kurullar belirlendi. Ekim ayi başında start alan konseylerin çalışmaları bu ayın sonuna kadar devam edecek. Bu süre sonunda çıkacak rapor yönetim kurulunda görüşülecek ve son halini alacak. Konseylerde kimler mi var? Sanayici, girişimci, akademisyen, bürokrat. Kısaca olması gereken herkes. Bu çalışma aslında küçük çaplı da olsa sektörlerin master planını ortaya koymayı amaçlıyor. Ayrıca kente yeni bir yol haritası çizmek ve kentin geleceğine ışık tutmak. Burkay’ın ısrarla üzerinde durduğu Bursa için bir şey yapılacaksa önce onunla ilgili bir plan olmalı tezine destek verecek. Buradan hareketle kentin yavaşlayan gelişimine çare aranacak. Yeni yatırım alanlarının önü açılacak. Kent sadece otomotiv ve yan sanayiye sıkışıp kalmayacak. Bunun yanında makine, turizm, gıda, tarım kimya en önemlisi de bilişim, savunma ve uzay sanayi gibi yeni sektörler için yol haritaları hazırlanacak. Bu yapılanma başarılı olursa Türkiye genelindeki diğer oda ve borsalara da örnek olacak ve  oda ve borsaların daha aktif hale gelmesine öncülük edecek. Sonuçta iller ve genelde de Türkiye ekonomisi kazançlı çıkacak. Yapılan çalışmalar her ne kadar ekip işi olsa da fikir babası ve mimarı İbrahim Burkay. Burkay’ın rüzgarı Bursa’da ciddi anlamda etkisini sürdürüyor. Burkay, aslında Bursa’nın üzerine serpilmiş ölü toprağını temizlemeye çalışıyor. Kente ve girişimcilere taze kan pompalamak istiyor.

Yeni Meclis üyeleri çok fark etmese de eminim eski üyeler yeni dönemi ciddi şekilde hissediyordur. Eskiden meclis üyeleri ayda bir toplanıp yönetim kurulunun faaliyetlerini dinledikten sonra dağılırdı. Şimdi yapı daha dinamik hale geldi. Yeni yapılanma ile birlikte meclis üyelerinin  çoğunluğu konseylerde görevlendirilerek bir anlamda oyuna dahil edildiler. Yönetim kurulu üyeleri Başkan Burkay ile birlikte gece yarılarına kadar odada mesai yapıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın fiziki alanı yetersiz kalmaya başladı. Burkay'ın önümüzdeki dönemde yeni bir hizmet binası için çalışma yapacağı da kulağıma gelen bilgiler arasında.

İbrahim Burkay önderliğinde başlatılan çalışmalar ve ortaya çıkacak sinerjinin önce Bursa'ya sonrasında da Türkiye ekonomisine fayda sağlamasını umut ediyorum.

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar