Denizli sanayinde enerji verimliliği için ilk adım

Funda AKKOYUN
Funda AKKOYUN DENİZLİ'DEN funda.akkoyun@dunya.com

Enerji Verimliliği Derneği, Türkiye’de cari açığın büyük bir bölümünü teşkil eden enerji giderlerini en aza indirerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyor. Bu amaca uygun olarak hareket eden Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi de kurulduğu günden bu yana kentte bir dizi çalışma yürütüyor. Dernek son olarak Denizli sanayisinde enerji verimliliği araştırması yaparak bu konuda bir rapor hazırlamaya karar verdi.  Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi ile Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi bu konuda ortak bir proje hazırladı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2013 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında destek alan  “Denizli İli Sanayide Enerji Verimliliği Potansiyel Taraması” projesi ile ilimizde faaliyet gösteren sanayicilerimizin işletmelerindeki enerji kaçaklarını tespit etmeleri, verimlilik çalışmaları yürütmeleri hedefleniyor.

Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, kuruldukları günden bugüne kadar kadar ülkemizi ve geleceğimizi yakından ilgilendiren enerji verimliliği ile ilgili çalışmalara  hızla devam ettiklerini belirterek, “Derneğimizde bulunan üyelerimiz ile sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmenin huzuru ile başarılı çalışmalara imza atmaktayız. Bunlardan biri de Güney Ege Kalkınma Ajansı’na yazmış olduğumuz Denizli İli Sanayide Enerji Verimliliği Potansiyel Taraması projesidir. Projemiz Denizli ilinde faaliyet gösteren 10 tekstil firmasına yapılacak olan ön enerji etüdü ve bu 10 firma içerisinden bir firmaya yapılacak olan VAP (Verimlilik Arttırıcı Proje) projesidir” dedi.

Denizli’nin sanayi alanında Türkiye’nin önde gelen iller arasında yer aldığına dikkat çeken Akgün, “Buna bağlı olarak enerji giderleri de oldukça yoğundur. İlimizde sanayi sektörü olarak çok fazla işkolu var. Bu sebeple biz ilk olarak Denizli’mizin en önde gelen sektörü tekstili ele aldık. Bu proje ile  enerji verimliliği konusunda kentte büyük bir adım atmış olacağız. GEKA’ya da bize verdiği destek için şahsım ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı. Tekstil ve mermer diyarı Denizli’de enerji verimlilği konusundaki çalışmaların ivme kazanması açısından Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi’nin başlattığı bu örnek projenin başarılı olmasını çok istiyorum. 
Enerji tasarrufunun bütün işkollarında Denizli sanayisinin önünü açacağına inanıyorum.

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Denizli sanayicileri 26 Temmuz 2016
Lütfen hayal edin! 13 Ağustos 2014