GEKA projeleri 3 kentin umudu oldu

Funda AKKOYUN
Funda AKKOYUN DENİZLİ'DEN funda.akkoyun@dunya.com

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)  girişimcilerin projelerine verdiği destekle Denizli, Aydın ve Muğla’nın ekonomik yaşamına derinlik ve canlılık katıyor. Geçtiğimiz günlerde GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ile ajansın alternatif turizme yönelik  2013 yılı mali destek proğramı ve bu yılın hedeflerini konuşma fırsatını yakaladık.

Alata, önümüzdeki dönemde projelerin GEKA’ya gelmesini beklemeyeceklerini, faaliyet alanlarındaki 3 kenti test ederek proje fikirlerini paydaşları ile birlikte oluşturacaklarını belirterek, “Verimli projeler ortaya koyabilmek için gerekli yönlendirmeleri yapacağız” dedi.

2013 yılında Alternatif Turizm Mali Destek Programı’nda başarılı olan projelere yönelik sözleşme imza töreni gerçekleştirerek projelerin hayata geçmesi için ilk adımı attıklarını ifade eden Alata, “Bu projelerimizle turizm sektörünü çeşitlendirereceğiz. Sağlık ve termal turizm, eko turizm, agro turizm, kırsal turizm, sualtı dalış, sörf, uçurtma sörfü, yamaç paraşütü gibi alanlarda örnek projeler hayata geçecek. Bu tip projeler ile bölgeye gelen turistlerin konaklama süresini uzatarak bölge turizmini yaz esaretinden kurtarıp 12 aya yaymak istiyoruz” açımlamasını yaptı.

Denizli’de sağlık ve termal turizmin ön plana çıktığına değinen Alata, “Denizli’yi hem ulusal hem de küresel anlamda sağlık turizmi merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz.  Bölgede tekstil, hazır giyim, gıda, içecek ve maden sektörlerinde de markalaşmaya yönelik desteklerimiz olacak. Denizli’de tekstil malzemelerinin işlenmesi ve tasarım konularında yüksek teknolojiye ihtiyaç var. Bu yıl ajans olarak;  yüksek teknolmoji üzerine çalışmalara başlayacağız” dedi.  

GEKA’nın mali destekler de dahil olmak üzere elindeki tüm araçlar ve imkanlarla bölgeyi gelecekte arzulanan noktaya getirebilmek için çalışmalar yürüttüğünü belirten Alata, özel sektör, kamu kurum-kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve bölgedeki tüm paydaşlarla ortak hazırladıkları bölge planının kendilerine yol gösterdiğini söyledi.
2023 yılına uzanan süreçte küresel turizm odağı Güney Ege vizyonu çerçevesinde amaçlarını belirlediklerini vurgulayan Alata, “Bu amaca erişebilmek için Zengin Beşeri Sermaye Güçlü Toplumsal Yapı, Yeniliğe Dayalı Yüksek Katma Değerli Üretim, Yaşanabilir Mekânlar ve Sürdürülebilir Çevre ve Alternatif Turizm Mali Destek Programları da çıkış noktasını oluşturan 4 mevsim turizm temalı 4 temel eksen belirledik. Bu eksenler doğrultusunda çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

Alata, son olarak ulusal politikalarla yerel politikaları buluşturmak istediklerini sözlerine ekledi. GEKA projelerinin 3 bölge kentinde ekonomik yaşama ivme kazandırmasını diliyoruz.

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Denizli sanayicileri 26 Temmuz 2016
Lütfen hayal edin! 13 Ağustos 2014