Uşak'ta hizmete adanmış bir ömür

Funda AKKOYUN
Funda AKKOYUN DENİZLİ'DEN funda.akkoyun@dunya.com

 

 

Uşaklı işadamı Erhan Akçay'ın kente hizmetleri sanırım bir makalenin sınırları aşacak boyutlarda.

Akçay, bu durumu “Ömrüm Uşak’a hizmetle geçti” diyerek güzel özetliyor. 1978-1987 yılları arasında İşverenler Sendikası Başkanlığı, 1987-1994 yılları arasında Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, 1987-1989 yılları arasında Uşak Organize Sanayi Müteşebbis Heyet Başkanlığı yapan Erhan Akçay,  Daha sonra Deri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti'ni oluşturup 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin urulmasını sağladı. Akçay, Uşak’taki 3 sanayi bölgesinin 2'sin kurulmasında imzası ve büyük emeği olduğunu ifade ediyor.

1994-1999 yıllarında Uşak Belediye Başkanlığı yaptığını vurgulayan Akçay, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’de Tunceli ile birlikte altyapısı olmayan ikinci şehir Uşak’tı. Bugün bitmek üzere olan altyapı çalışmalarını 1995 yılında biz başlattık. Uşak, o yıllarda çamur içindeydi ve asfalt çok pahalıydı. Asfalta alternatif olarak Türkiye’de belediye olarak granit ve beton parke tesislerini ilk biz kurduk. 1995 yılında şehrin imar planını genişleterek iki katının üzerine çıkardık. Sorunlu ve sıkışmış şehri düzenlemeye çalıştık. Küçükler Barajı’nı kurarak su sorununu çözdük. Dönemimde 5 buçuk yıllık imar programında 55 proje hazırladık bunlar halen uygulanıyor. Şehrimizde kültür faaliyetleri neredeyse yoktu, oda tiyatrosunun temellerini attık. 1993 yılında Uşak Üniversitesini kurmak amacıyla  Uşak Üniversite Vakfı'nı bu günkü adıyla Uşak İli Kalkınma Vakfı'nı kurduk. Üniversitenin kurulmasında büyük emeği olan bu vakfın 2004-2007 yıllarında başkanlığını yaptım ve hala vakıftaki yöneticiliğim devam ediyor. Belediyedeki hizmetlerimden sonra ticari girişimlerime devam ettim ve Karun AVM’yi kurdum. "

"Uşak’ta hiç soğuk hava tesisi yoktu şuanda yatırımlarımız büyüyerek devam ediyor" diyen Akçay, "Uşak’ta tarım alanında milat sayılacak yüz bin ağaçlık yatırım yaptık. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında da yatırımlarımız sürüyor. Tekstil dahil tüm sektörlerde bin kişilik istihdam sağladık" diyor.

Gençlerin girişimci ve üretken olmasını çok istediğini dile getiren Akçay, " 69 yaşındayım hala heyecanla ve severek çalışıyorum. Ömrüm yettiğince şehrime ve ülkeme hizmet etmeye devam edeceğim. Halka hizmet, hakka hizmettir, ömrüm boyunca bunu benimsedim” diyerek sözlerini tamamladı. Uşak için önemli bir değer olan  Erhan Akçay'ın hayata geçirdiği projelerden ve  hiç eksilmeyen heyecanından  etkilenmemek mümkün değil.  Akçay'ınki gerçekten hizmete adanmış bir ömür...

 

Yazara Ait Diğer Yazılar Tüm Yazılar
Denizli sanayicileri 26 Temmuz 2016
Lütfen hayal edin! 13 Ağustos 2014