'KGF desteği ile üretim kapasitemizi yüzde 40 artırdık'

HAN Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Demirkanoğlu, "KGF desteği ile üretim kapasitemizi yüzde 40 artırdık" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

1995 yılında İstanbul merkezli kurulan ve hazır giyim üzerine faaliyet gösteren bir aile şirketi olan HAN Tekstil, Avrupa'da önemli markalar için üretim ve ihracat yapmaya devam ediyor. Ağırlıklı olarak İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda gibi ülkelerle ihracatlarının yoğun şekilde sürdüğünü belirten HAN Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Demirkanoğlu, yeni yatırımları ve çalışmalarıyla ihracattaki yükselişlerinin devam edeceğini söyledi.

Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği ile üretim kapasitelerini yüzde 40 arttıran bir yatırıma imza attıklarını ifade eden Demirkanoğlu, "KGF desteğiyle sağlanan kredimizi, Anadolu'da yeni bir fabrika kurmak için kullandık. Bitlis'te yeni bir fabrika kurduk, yaklaşık 250 yeni kişi kapasiteli istihdam yarattık. Üretim kapasitemizi yüzde 40 civarında artıran bir yatırımdan bahsediyorum" dedi. KGF desteği ile sağladıkları kredinin firmalarına oldukça olumlu olarak geri döndüğünü dile getiren Demirkanoğlu, "Sadece bize değil ülke ekonomisi için de çok olumlu sonuçları olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. KGF desteğinin bütün KOBİ ve şirketlere yatırım veya sermaye gücü açısından çok yardımcı olan bir proje olduğunu aktaran Demirkanoğlu, "Yeni yatırımlar, yeni istihdam yaratılması için KGF desteğini bütün firmalara tavsiye ederim. Ülkemizin bu tür projelere ihtiyacı olduğu hepimizin malumu" dedi.

Han Tekstil olarak yaklaşık 1 yıldır kendi markaları olan 'JAHRMARC' üzerinde çalışmakta olduklarını dile getiren Demirkanoğlu, "Bu marka tabii ki giyim markası ve ilk olarak online satış olarak hizmete girecektir. Hedefimiz bu marka ile birlikte Dünya'ya açılmak. Online satışlardan sonra Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde mağaza açmayı planlıyoruz" diye konuştu. İş adamı olarak yeni yatırımların her zaman gelecek planları arasında yer aldığını aktaran Demirkanoğlu, "Tekstil dışında farklı sektörlerde de yatırımlarım devam ediyor" dedi. Önemli bir kahve zinciri için Tuzla'da bir şube açtıklarını belirten Demirkanoğlu, "Başarılı olması halinde Türkiye'nin farklı bölgelerinde birkaç şube daha açmayı planlıyoruz" diye konuştu.