Üretimini artırdı, cirosunu ikiye katladı

İşadamı Mehmet Eraslan, KGF desteğiyle üretimlerini artırdıklarını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Canaletto markasıyla konfeksiyon, Sahara markasıyla da ev tekstili alanında faaliyet gösteren işadamı Mehmet Eraslan, KGF desteğiyle hem üretimlerinin hem de cirolarının arttığını söyledi.

Konfeksiyon imalatı yapan Canaletto Tekstil Sanayi ham kumaşı dokutturup boyalı ve boyasız olarak kadın giyimi üzerine koleksiyonlar hazırlıyor. Ürünlerini müşterilerine sunduktan sonra yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılarak aldıkları siparişleri kendi bünyesinde üretiyor. Sahara Tül ise perde üretimi yapıyor, dokunmuş tül perde alıp satıyor.

Mehmet Erarslan, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğinin üreticilerin en büyük kaynak sorunlarını çözerek tıkanan üretimin önünü açtığını vurguladı ve "KGF desteği eskiyen teknolojinin yeni teknolojiyle değişmesine fayda sağlamıştır. Bu da üretim ve istihdamı artırmıştır" dedi.

Kendi yapıları içinde KGF desteği ile üretimlerini artırdıklarını buna paralel olarak istihdamın da arttığını belirten Erarslan "Destek ile 2016 yılında olan ciromuzda yüzde 100'e varan artışlar sağlandı" diye konuştu. KGF desteği ile artan sermaye yapılarıyla yeni yatırımlar hedeflediklerini vurgulayan Erarslan, "Yeni makine alımları ile ilgili görüşmeler yapmaktayız ve her ay yeni makineler almaktayız" dedi.

KOBİ'lerin devlet desteklerinden mutlaka yararlanması gerektiğini vurgulayan Erarslan, "KGF desteğinin yeri çok önemli çünkü biz sipariş aldığımızda ham madde tedariki, üretim aşaması ve bu malın müşteriye ulaşması ve yurtdışındaki bayilerimize gitmesi 3-6 ay arası sürmektedir. Kargo ve gümrük süreçlerini kattığımızda toplam müşteriye sevk 9 aya ulaşmaktadır. Bu ürünlerin satılıp dönmesi bize dönmesi 12 aya varmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yurtdışındaki yapılanmalarını da aktaran Erarslan, Rusya –Ukrayna- Türki Cumhuriyetlerde bayileri olduğunu söyledi