'Anadolu Ateşi' Moskova'yı büyüledi

29 Mayıs'ta Kremlin'de bir gösteri sunan Anadolu Ateşi, kendisini izlemeye gelen 6 bin 500 kişiye unutulmaz bir gece yaşattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anadolu'nun mitolojik ve kültürel tarihinden derlediği figürleri unutulmaz bir gösteri ile izleyicilerle buluşturan Anadolu Ateşi, bu kez Moskova'yı büyüsü altına aldı. 29 Mayıs'ta Kremlin Konser Salonu'nda bir gösteri sergileyen Grubu, 300 kişilik VIP konuğun yanısıra, Rusya’nın üst düzey devlet erkanı, bakanlar, milletvekilleri, generaller, rektörler, sanatçılar, Rus-Türk işadamları başta olmak üzere 6 bin 500 kişilik seçkin bir kitle izledi. 

Türkiye'nin dünyaya tanıtılmasında etkin bir rol oynayan Grubun sahne almasına, T.C Moskova Büyükelçiliği, Moskova Belediyesi, Rus-Türk İşadamları Birliği (RTİB) ve Selahattin Atalay Organizasyonu ile medya sponsoru Global Connection katkı sağladı. 

TC Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım ile RTİB Başkanı Naki Karaaslan da yer aldığı Kremlin Konser Salonu'ndaki gösterinin sponsorları arasında ayrıca THY, Renaissance İnşaat, Kastamonu Entegre, Coral Travel, Oğuz Tekstil, TOBTİM, Beko, Azimut Otel ve Euro Credit Bank da bulunuyor. 

anadoluatesi-moskova_b.jpg

Kazan'ı da fethetti

Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan Anadolu Ateşi hemen hemen her yöreden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini içinde barındırıyor. 

Bugüne kadar yurtiçinde ve yurtdışında 35 milyon izleyicinin karşısına çıkan Grup, dün ve önceki gün de Tataristan'ın başkenti Kazan'da sahne aldı. Grubun gösterisi Kazan'daki izleyiciler tarafından da ayakta alkışlandı. 

anadolu_atesi_.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir