Alif Art Antikacılık, hafta sonunda 698 parça yapıt satacak

İki bölümlü müzayede, 21 Aralık'ta Ritz Carlton İstanbul'un Balo Salonu'nda gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜLTÜR SANAT

Alif Art Antikacılık, 21 Aralık Pazar günü iki etaplı bir müzayede gerçekleştiriyor. The Ritz-Carlton İstanbul Balo Salonu’nda saat 14.00’te başlayacak satış; “Gravür, Harita ve Kitap Müzayedesi – VII” ile “Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi” başlıklı iki bölümde 698 lot eseri koleksiyonerlere sunuyor. 

“Gravür, Harita ve Kitap Müzayedesi” nde; Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye üzerine, kuruluşundan bugüne değin yapılmış sosyolojik, etnografik, siyasi, hukuki, tarihi, coğrafi araştırmalar hakkında yazılmış eserler, albümler, romanlar, oryantalist tabloların yer aldığı albümler, hatıratlar, gravürlü seyahatnameler, Osmanlı tarihi, haritalar, panoramalar ve gravürlerden oluşan 348 lot satışa sunuluyor. Müzayede eserleri arasında; ünlü şairimiz Namık Kemal’in kardeşine yazmış olduğu bir mektup da 850 lira muhammen bedelle yer alıyor. Kitapların arasında; Sultan Abdülmecid döneminde Wilhem Salzenberg tarafından hazırlanmış çok nadir Ayasofya albümü 14 bin lira, 1873 Viyana Dünya Fuarı için hazırlanmış ilk Osmanlı mimari tarihi kitabı olan “Usul-i Mi’mari-i Osmani” 12 bin lira, Polonezköy tarihi üzerine el yazmaları 12 bin lira, Pierre Loti’nin Edirne Valisine ithafl ı imzalı eseri 6 bin 500 lira, Müze-i Hümayun kurucusu Osman Hamdi Bey’in Sidon’da “Ağlayan Kadınlar Lahti”nin keşfini anlatan kitabı 4 bin 500 bira muhammen bedelle öne çıkıyor.

 Aynı gün saat 15.30’da başlayacak olan “Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri Müzayedesi”nde ise; önde gelen modern ve çağdaş Türk sanatçılarına ait resimlerin yanı sıra ağırlıklı olarak Osmanlı – Türk hat sanatından önemli hattatlarının yapıtları, özgün oryantalist eserler, tuğralı gümüşler, Beykoz camlar, Kütahya seramikler, porselenler, Tophane’ler, silahlar, tespih ve mobilyalar gibi farklı sanat dallarının nitelikli örnekleri yer alıyor. Bu yapıtlar arasında; Nedim Günsür’un “Bisikletçiler” i 100 bin lira, Fausto Zonaro’nun “Boğaz’da Yelkenli” isimli tablosu 75 bin lira, ünlü hattatlarımızdan Sami Eendi’nin Celi Sülüs – Zerendud hat levhası 80 bin lira, Osmanlı tombak zemzemlik 80 bin lira, 18. yüzyıl Kütahya seramik işçiliğinin başyapıtlarından biri olan Kütahya matara 75 bin lira, Sultan Abdülaziz’in tasvir-i hümayunu 50 bin lira muhammen bedelle satışa sunuluyor. 

Müzayedede satışa sunulacak tüm eserleri; 20 Aralık Cumartesi akşamına kadar Alif Art’ta incelemek mümkün.

Öne çıkan eserler

► Nedim Günsür’den “Bisikletçiler” (yanda) : 100 bin-120 bin lira 
► Sami Efendi’den “Celi 
► Sülüs – Zerendud Hat Levhası“: 80 bin-100 bin lira 
► Osmanlı tombak zemzemlik (altta) : 80 bin- 90 bin lira 
► Kütahya seramik matara: 75 bin-80 bin lira 
► Fausto Zonaro’dan Yelkenli”: 75 bin- 80 bin lira 
► Refet Efendi’den “Hilye-i Şerife”: 65 -70 bin lira 
► Mehmet Uygun’dan Denizkızı”: 65 bin- 70 bin lira 
► Mehmed Esad Yesâri’den “Talik Manzume”: 50 bin- 60 bin lira 
► Sultan I. Abdülhamid’in Beratı: 50 bin-60 bin lira 
► Tuğralı gümüş çerçeveli Tasvir-i 
► Hümayun: 50 bin-60 bin lira