Bahar, önce İş Sanat’a geliyor

Kültür merkezine gelecek ay konuk olacak sanatçı ve topluluklar arasında; Dulce Pontes, Jessica Lang Dance Company, Tom Harrell, Geneva Camerata, David Greilsammer ve Martynas Levickis de var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İş Sanat, baharı yoğun bir programla karşılıyor. Kültür merkezi fadonun isyankâr sesi Dulce Pontes ile başlayacak olan nisan programını, Jessica Lang Dance Company’nin iki gece üst üste sergileyeceği temsillerle görsel olarak da destekliyor. Klasik müzik sevenleri Geneva Camerata eşliğinde sahne alacak olan yeni neslin yetenekli akordeon virtüözlerinden Martynas Levickis ile tanıştırmaya hazırlanan İş Sanat, uluslararası arenada başarılarıyla adından sıklıkla söz ettiren çellistimiz Efe Baltacıgil ve Philharmonia Quartet Berlin’in konserine de ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Nisan ayının cazcı konuğu ise trompetin yetkin isimlerinden Tom Harrell ve beşlisi. Orhan Veli’nin şiirlerinden oluşan “Gün Olur, Alır Başımı Giderim” dinletisiyle Müşfik Kenter’i anacak olan kültür merkezinde minik sanatseverler için maceradan maceraya koşan “Keloğlan” çocuk oyunu da izlenebiliyor. Millî Reasürans Konser Salonu’nda gerçekleşen Parlayan Yıldızlar serisinin konuğu ise genç piyanist Ferhat Can Büyük. 

İş Sanat’ta nisan ayının en merakla beklenen konuğu fadonun en özel seslerinden Dulce Pontes. Portekiz fadolarından oluşan repertuarıyla 3 Nisan Cuma akşamı İş Sanat’a konuk olacak Pontes, 1991’de Canção Ulusal Festivali’ni kazanmasının ardından aynı yıl Eurovision Şarkı Yarışması’nda ülkesini temsil ederek uluslararası arenada adını duyurdu. 1993 yılında çıkardığı “Lagrimas” isimli albümü ile unutulmaya yüz tutmuş fado ezgilerini seslendiren sanatçı, içten ve güçlü sesi ile tüm dünyada dikkatleri üzerine çekti. Richard Gere ve Edward Norton’ın başrollerini paylaştığı 1996 yapımı “İlk Korku” filminde söylediği duygu yüklü şarkısı “Canção do Mar”, bugün bile sanatçının en sevilen şarkıları arasında yer alıyor. Portekiz’in aşk, özlem, tutku kokan, bazen hüzünlü, bazen neşeli şarkılarına getirdiği modern yorumlarla dinleyicilerin beğenisini kazanan Dulce Pontes, Arap, Afrika, Brezilya ve Balkan ezgilerinden de esinleniyor. Kendi albümlerinin yanı sıra Andrea Bocelli, George Dalaras, Carlos Guilherme gibi birçok ünlü sanatçıyla işbirliği yapan Pontes, ünlü İtalyan besteci Ennio Morricone’nin “Cinema Paradiso”daki unutulmaz şarkısı ile de akıllara kazındı.

Dans da unutulmadı 

Programında modern dansın seçkin topluluklarına özel bir yer ayıran İş Sanat, gelecek ay Jessica Lang Dance Company’nin iki gece üst üste sergileyeceği temsillere ev sahipliği yapıyor. Dance Magazine tarafından “görsel kompozisyon ustası” olarak tanımlanan Jessica Lang’in 2011'de bir araya getirdiği topluluk, kısa sürede dans otoritelerinin dikkatini çekmeyi başardı. Klasik bale dilini, duygusal yönden çekici çağdaş eserlere dönüştüren Jessica Lang, 1999'dan bu yana Birmingham Kraliyet, Japon Ulusal, Joff rey ve Richmond baleleri gibi topluluklar ile işbirliği yaptı. Topluluğun sunacağı gösteri 9 – 10 Nisan Perşembe-Cuma akşamları.

Kim, hangi gün sahnede?

Dulce Pontes: 3 Nisan Cuma 
Jessica Lang Dance Company: 9-10 Nisan Perşembe / Cuma Gün Olur, Alır Başımı Giderim / Orhan Veli Kanık Şiirleri: 13 Nisan Pazartesi 
Geneva Camerata & David Greilsammer & Martynas Levickis: 14 Nisan Salı 
Philharmonia Quartet Berlin & Efe 
Baltacıgil: 17 Nisan Cuma 
Keloğlan: 19 Nisan Pazar 
Tom Harrell Quintet: 21 Nisan Salı