Balenin yeni yıldızları seçiliyor

26 Haziran'a kadar...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 nermin_sayin-010.jpg

İSTANBUL - Devlet Opera ve Balesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen İstanbul Bale Yarışması, önceki gece Zorlu Center PSM’de “Kont Dracula”nın seyircilere sunulduğu özel bir gösteriyle başladı. Evet, yarışmanın açılışında Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sezon boyu çok ilgi çeken gösterisi vardı, çünkü, bu yıldan itibaren Bale Yarışması aynı zamanda bir festival. “Kont Dracula” gerçekten çok keyifl iydi, size başka bir gün uzun uzun bahsedeceğim, ama gelin bu kez 4. Uluslararası İstanbul Bale Yarışması ve Festivali’ne odaklanalım. Çünkü bu hafta; yarı finaller, finaller, özel gösterimler ve galayla tam bir bale haftası yaşanacak İstanbul’da. 

TÜRKSOY ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Bale Yarışması ve Festivali’nin programını verelim hemen: Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda (CRR) dün başlayan yarı finaller bugün sona eriyor. Ardından, yarın akşam Samsun Devlet Opera ve Balesi yorumuyla “Bach Alla Turca”yı izliyoruz Bakırköy Leyla Gencer Opera Sahnesi’nde. 25 Haziran’da CRR’de bu kez final var. Yarışmanın ödül töreni ve özel gösterilerin sunulacağı gala gecesiyse 26 Haziran’da. Mekân yine CRR. Dilerseniz gala gecesini Mybilet’ten alacağınız biletlerle izleyebilirsiniz. 

Bu yıl seçici kurulunu Irek Mukhamedov, Özkan Arslan, Letizia Giuliani, Meriç Sümen Kanan, Beatrice Knop, Vladimir Malakhov, Jae Keun Park, Vadim Pisarev ve Evelyn Teri’den oluşturduğu Bale Yarışması; Büyükler-Kızlar, Büyükler- Erkekler, Küçükler-Kızlar ve Küçükler-Erkekler olmak üzere 4 dalda gerçekleştiriliyor; tam 14 ülkeden 32 yarışmacı da ödül peşinde. Ödüller “Grand Prix” için 8 bin, Büyükler için Kızlar ve Erkekler’de ayrı ayrı birincilik 4 bin, ikincilik 3 bin ve üçüncülük 2 bin; Küçükler içinse yine aynı ayrı birincilik 3 bin, ikincilik 2 bin ve üçüncülük bin 500 euro. Ayrıca tüm finalistlere de diploma veriliyor. Yarışmanın ülkemiz balesine katkılarınıysa şimdiden görmeye başladık bile. 2008’in “Grand Prix” ödüllü dansçısı Kadir Okurer, açılış akşamı “Kont Dracula” da “Jean Luis” olarak hem son derece başarılı, hem de çok sempatikti. Yarışmanın ödül gecesi, hem gelecek yılların yıldız dansçılarının ilk heyecanlarını paylaşmak hem de özel gösterileri kaçırmamak açısından önemli. Çünkü; yılın jürilerinden Letizia Giuliani, Giuseppe Picone ile birlikte “Romeo ve Juliet”ten, yine jüri üyeleri Beatrice Knop ve Vladimir Malakhov “Yaşlı Adam ve Ben”den birer bölüm sahneleyecek seyirciler için. Bale Yarışması ve Festivali, tüm coşkusuyla dansseverleri bekliyor özetle. Hadi.