Beyazperdede 'Küçük Karmaşa' çıkacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sevilen oyuncu Alan Rickman’ın hem kamera karşısına geçtiği hem de yönettiği “Küçük Karmaşa” (The Little Choas), kostüme dramaları sevenler için bugün vizyonda. İngiliz yapımı filmde; Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman ve Stanley Tucci rol alıyor. 

Oscar ödüllü Kate Winslet ve Alan Rickman, “Aşk ve Yaşam” filminden beri ilk defa, “Küçük Karmaşa”da bir araya geliyorlar. Filmde yıllardan 1682. Güçlü iradeli ve yetenekli bir peyzaj mimarı olan Sabine De Barra (Kate Winslet), mesleğini Fransa’nın kırsal kesiminde icra ediyor. Bir gün beklenmedik bir davet alıyor. Sabine, Kral 14.Louis’nin sarayında çalışmak için görüşme gerçekleştiriyor. Kralın tasarımcısı Andre Le Notre (Matthias Schoenaerts) Sabine’in karakteristik gözlerinden ve ileri görüşlülüğünden rahatsız oluyor, ancak yine de Sabine’in Versay Sarayı’ndaki ana bahçelerden birini dizayn etmesi için seçiyor. Geçen süre zarfında La Notre, Sabine’nin yönteminin içindeki küçük karmaşayı tanımaya başlıyor. Sabine kendini ve çalışanlarını açıkhava balo salonu olan Rockwork Grove’u bitirmesi için zorlarken, kendisini tehlikeli rekabetler ve karmaşık bir görgünün içerisinde buluyor. 

Sabine, sınıf ve cinsiyet ayrımlarıyla boğuşurken, kendisini kral ile sürpriz bir iletişime giriyor ve kralın kardeşini Philippe’nin (Stanley Tucci) güvenini kazanıyor. Geçmişinde yaşadığı trajedilere rağmen, Sabine’nin mesleki ve insani temas kurduğu Andre ile aralarında oluşan dürüst ve tutkulu ilişki, ikisinin de yaratıcılığını ortaya çıkarıyor