BİFO, “çocuklar için” çocuklarla birlikte çalıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Borusan Sanat ve Barış İçin Müzik Vakfı bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. “BİFO ile Barış İçin Müzik” etkinliği kapsamında; BİFO'yla vakfın müzik eğitimi olanağı sunduğu çocuk ve gençlerden kurulu Barış İçin Müzik Orkestrası bir araya geliyor. Aralık ayı boyunca gerçekleştirilecek 4 konserin geliri, Barış İçin Müzik Vakfı’na aktarılıyor. 

Temel amacı, mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak olan Barış İçin Müzik Vakfı; kendi tesislerinde ve ilköğretim okullarında kurduğu atölyelerde geçen yıl itibarı ile 4 bin çocuğun çoksesli müzik eğitiminden faydalanmasını sağladı.

Vakıf çocuklar ve gençlerden farklı düzeyde üç senfonik orkestranın yanı sıra Barış İçin Müzik Bakır Üfl emeliler Topluluğu ve Barış İçin Müzik Korosu’nu oluşturdu. Bugüne kadar 20’ye yakın konser veren Barış İçin Müzik Orkestrası, geçtiğimiz yıl, Venezuela’dan tüm dünyaya yayılan El Sistema’nın bir uzantısı olan Sistema Europe Gençlik Orkestrası’nın Salzburg’daki ilk yaz kampına katıldı, 2014’te de Boğaziçi Üniversitesi’nde ikinci kez düzenlenen kampta Sistema Europe Gençlik Orkestrası ile konser verdi. 

Barış İçin Müzik Orkestrası, önümüzdeki dönemde İstanbul’da süren eğitim çalışmalarının yanı sıra El Sistema Venezuela’yı ziyaret edecek ve birlikte bir konser verecek; Boğaziçi Albert Long Hall Klasik Müzik Etkinlikleri’ne katılacak; İtalya Sistema Yaz Kampı’na gidecek ve 2016 Mart’ında Leipzig Operası’nda bir konser verecek.

Aralıkta 4 kez sahnedeler

“BİFO ile Barış İçin Müzik” konserleri kapsamında BİFO’yu ve Barış İçin Müzik Orkestrası’nı Sascha Goetzel; Gürer Aykal ve Samuel Matus, Borusan Çocuk Korosu’nu Gülsen Yavuzkal, Barış İçin Müzik Çocuk Korosu’nu Mete Ortaç, Barış İçin Müzik Bakır Üfl emeliler Topluluğu’nu da Seçkin Özmutlu yönetecek. Konserler, 13, 17 ve 19 Aralık'ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda, 14 Aralık'ta ise Borusan Müzik Evi'nde dinlenebilecek. 13 Aralık Cumartesi günü saat 15.30’da gerçekleşecek ilk konsere, geçen hafta Lang Lang ile birlikte çalan 11 yaşındaki piyanistimiz Kaan Baysal solist olarak katılacak. Konserde Glinka, Ravel, Bizet, Mozart ve Rossini'den eserler seslendirilecek. Tüm konserlerin biletleri, Biletix'ten alınabilir.