Bir kedi-fare oyunu

Bir dönemin sevilen “James Bond”u Pierce Brosnan’ın başrolünü yorumladığı “Hedefteki Adam”, aksiyon sevenler için bugün vizyonda...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başrolünü eski “James Bond” Pierce Brosnan’ın yorumladığı “Hedefteki Adam” (The November Man), sinemalarımızda bugün vizyona giriyor. Roger Donaldson’ın yönettiği aksiyon tarzındaki filmde Brosnan’ın rol arkadaşları Luke Bracey, Olga Kruylenko ve Bill Smitrovich. 

Filmde, “Hedefteki Adam” kod adlı Peter Devereaux (Pierce Brosnan), son derece tehlikeli ve iyi eğitimli eski bir CIA ajanı. Sessiz bir emeklik geçirmekte olan Peter, özel bir görev için geri çağrılıyor. Onlarca yıllık bir komplonun arkasındaki gerçeği açıklayacak olan değerli tanık Alice Fournier’yi (Olga Kurylenko) korumalı. Peter, çok geçmeden bu görevin kendisini eski arkadaşı, CIA tarafından korunan David Mason (Luke Bracey) karşısında hedef durumuna soktuğunu fark ediyor. Teşkilattaki köstebek şüpheleri artarken, Peter’ın güvenebileceği kimse de yok. 

Michael Finch ve Karl Gajdusek’in, Bill Granger’ın “Hedefteki Adam” adlı kitap serisine ait olan “There Are No Spies” adlı eserinden uyarladıkları film, özellikle casus hikâyelerini seven seyircilere hitap eden bir kedi-fare oyunu. 

Geçmişin günahları... 

1990’ların ünlü 007 James Bond’u Pierce Brosnan aksiyondan vazgeçemiyor. Aktör, “Hedefteki Adam da canlandırdığı karakter için şu yorumu yapıyor: “Peter Devereaux karmaşık biri. Yıllarca sahada çalışmış bir adam. Bilgili ve zeki. Aynı zamanda eğitimli bir katil. Profesyonel ve tutucu bir ajan. Bu durum onu oldukça fazla sarsıyor. Üzerinde bir normallik örtüsü olmakla birlikte geçmişin günahları peşini bırakmıyor.” 

Filmin yönetmeni Roger Donaldson’ın karaktere getirdiği yorumsa şöyle: “O çok sert, acımasız bir karakter. Bu yüzden de takma adı ‘November Man.’ O her şey öldüğünde kışın gelişini anlatıyor. Pierce çok zor bir işi kabul etti ve harika bir iş başardı.” 

Merkezde Alice var... 

Hikâyenin ortasında ise tanık koruma programına alınan Alice var. Alice, insan ticaretinden kaçan kızlara yardımcı olan bir kadın. “Hedefteki Adam”ın yaratıcıları Alice rolünü Olga Kurylenko’yu düşünerek yazdıklarını belirtiyorlar. Kendini koruması için Peter’a güvenmek zorunda kalan Alice rolü için Kurylenko şu yorumu yapıyor: “Yaptıklarından dolayı çok cesur bir kadın ama en çok sevdiğim yanı sıradan bir kız olması. Ajan veya süper kahraman değil. Sıradan, normal bir kız, ama hayatında yapabileceğine inandığınızdan fazlasını yapacak cesareti buluyor.”