“Bizi Kötüden Koru”da bilinmeyenin gerilimi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Scott Derrickson’ın yönettiği “Bizi Kötüden Koru” (Deliver Us From Evil) senaryosu ve kadrosuyla haftanın dikkat çeken gerilim filmi olarak öne çıkıyor. Jerry Bruckheimer’ın yapımcı olarak imza attığı film, doğaüstü olaylardan yola çıkan senaryosuyla dikkat çekiyor. Filmin önemli rollerinde; Eric Bana, Joel McHale ve Edgar Ramirez var. 

Irak'tan New York'a... 

“Bizi Kötüden Koru”da hikâye şöyle ilerliyor: Irak’ın bir çölünde palmiyelik bir alan; yıl 2010. Üç çarpışmanın ardından, ABD deniz piyadeleri ürkütücü bir yeraltı odasına inmek zorunda kalıyorlar, kendilerini yukarıdaki muharebe alanından çok daha dehşet verici bir şeyin beklediğindense habersizler. Dört yıl sonra, New York’ta bir anne, âdeta hipnotize olmuş gibi, küçük oğlunu birdenbire hayvanat bahçesindeki aslanın inine savuruyor; bu sırada, yakınlarda kapüşonlu bir siluet gezinmekte. Çeşitli yerlerde eski Latince yazılar ve tuhaf simgeler bulunuyor; bunlar, belki de keşfedilmesi fazla korkutucu bir gizemin kapılarını aralıyor. 

İki polis ve bir rahip... 

New York Polis Teşkilatı’ndan Çavuş Ralph Sarchie (Eric Bana) Güney Bronx’ın çetin sokaklarında kendi payına düşen karanlığı gördüğünü düşünse de eski bir komando olan kavgacı Butler (Joel McHale) ve rahip Joe Mendoza’yla (Edgar Ramirez) ortaklık yapmak zorunda kalacağı yeni davası, onun bile sınırlarını alışık olmadığı kadar zorluyor.