“Caz Tatili” için istikâmet Nilüfer

Uluslararası caz sahnesinin önde gelen isimleri 29 Ocak- 21 Şubat tarihleri arasında Uluslararası Nilüfer Caz Festivali'nde sahne alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Balat Ormanı Müzik Festivali’ne geçen eylül ayında ev sahipliği yapan Bursa’nın Nilüfer ilçesi, bu hafta sonundan itibaren sanatseverleri “Caz Tatili”ne çağırıyor. İbrahim Maalouf, Tomatito, Elina Duni, Omar Sosa, Torsten Goods gibi uluslararası caz sahnesinin önde gelen isimlerinin konuk olacağı Uluslararası Nilüfer Caz Festivali, 29 Ocak–21 Şubat tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. 

Nâzım Hikmet Kültürevi, Podyum Park, 15 Eylül Kıraathanesi, Eker Meydan, Baob, Sanat Mahal, 22.02, Görükle Trio sahnelerinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Nilüfer Caz Festivali’nin açılışı, 29 Ocak Cuma akşamı caz sahnemizin usta isimlerinden Emin Fındıkoğlu’nun konseriyle yapılıyor. Festivalin bizden de konukları var. Bursalılar, festival kapsamında; Birsen Tezer, Kerem Görsev, Jülide Özçelik, Karsu Dönmez, Şallıel Biraderler, Önder Focan, Ayşe Tütüncü, Emre Karabulut ve Şenay Lambaoğlu’nun da aralarında olduğu sanatçıları dinleyebiliyor. 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey; “‘Gülümseyin Nilüferdesiniz’ sloganı ile yıllardır sanat üretiyoruz ve kültür aktarıyoruz. Ve önce yerelden ulusala taşıdığımız kapsamlı sanat etkinliklerimizi, geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Nilüfer Müzik Festivali ile uluslararası boyutlara taşıdık. Şimdi de yine bir uluslararası festivalin ilkini gerçekleştirmenin eşiğindeyiz. Ulusla arası Caz Tatili Festivali süresince dünya ve Türk cazının ustaları 24 gün boyunca bizimle olacak ve içimizi ısıtacaklar. Bize de 'Evet caz iyi bir şeydir ' demek düşecek” diyor. Uluslararası Nilüfer Caz Festivali kapsamında Eker Meydan ve Podyum Park alanlarında gerçekleştirilecek konserler ücretsiz. Diğer salonlardaki etkinliklerin biletleriyse 10 ve 15 lira.