Çeyrek asır önce tahmin etti

Geleceğe Dönüş 2 filmi 25 yıl öncesinden bakın kaç olayı doğru tahmin etti?

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Günümüzden tam 25 yıl önce çekilen ve 2015’te geçen bilim kurgu filmi Geleceğe Dönüş 2’nin günümüzdeki teknolojiyi tahmin etmekteki başarısı izleyenleri şaşkına çevirdi. 

1989 yapımı olan ve senaryosu 2015'te geçen bilim kugu filmi Back To The Future 2’de (Geleceğe Dönüş 2) zaman tünelinde yolculuk yapan kahramanlar, uçan kaykaylar ve bir dizi teknolojik yenilikle karşılaşıyordu. çeyrek asır önce çekilen filmin gelecek tahminlerini tutturması dikkat çekici. 

Görüntülü konuşma artık sıradan bir şey

İngiliz Daily Mail gazetesi ,bilim kurgu ile komediyi birleştiren filmin  geleceği tahmin etmekte ne kadar başarılı olduğunu yazdı. Filmde ana karakterlerinden “Marty McFly”, meslektaşları ile görüntülü görüşme yapıyordu. 1989 için oldukça  fütüristik olan bu durum 2000’li yıllara geldiğimizde hayatımızın rutin bir parçası oldu.

FaceTime ve Skype gibi uygulamaların kullanıma girmesinden yıllar önce çekilen filmin bu ürünlerin icat edilmesinde ufak bir payının olduğu ise yıllardır filmin hayranları tarafından dile getiriliyor.

Bağcıklarını bağlayan ayakkabı gerçek oldu

Filmdeki en dikkat çekici icatlardan biri de otomatik olarak bağcıklarını bağlayan ayakkabıydı. Buna benzer bir ürün Kanada’da üretildi. Powerlance isimli teknoloji firmasının ürettiği akıllı ayakkabı henüz popüler olmasada önümüzdeki günlerde benzer ürünlerin kullanıcıların ilgisini çekmesi bekleniyor.

Filmde Marty’nin kullandığı uçan kaykay modeline benzer bir ürün üzerinde çalışmalar sürüyor. Bir süredir havada gidecek bir kaykay modeli üzerinde çalışan Hendo’nun bu ürünü ne zaman satışa suncağı hala bilinmiyor.

Her ne kadar uçan araba ve uçan kaykay hayatımıza henüz girmemiş olsa da filmin geleceği bu kadar yakın öngörmesi senaristlerin hayal güçlerinin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koyuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir